top of page

- Absolutt et yrke for menn!

Oppdatert: 4. feb. 2020


Det sier Terje Griegel (27) – utdannet sykepleier og med en jobb han stortrives i. - Jeg kjenner at jeg kan få være med på å gjøre en forskjell for det enkelte mennesket.


Han er oppvokst på Ørnes, og gjorde unna skolegangen sin ved Meløy videregående skole avdeling Ørnes, på studiespesialiserende. - Det å ha gått «allmenn» gir uten tvil en akademisk fordel, når man skal videre og gå høyere utdanning ved universitet senere, så det anger jeg absolutt ikke på at jeg gjorde, forteller Terje.


To ulike jobber Terje begynte på sykepleier-studiet ved Høgskolen i Harstad da han var 22 år gammel, og i dag bor han i Harstad. Der jobber han i Nattjenesten, og som vikar på ambulanse i Lødingen og Evenskjær. - Jeg trives veldig godt i begge jobbene, selv om de er litt forskjellige. I Nattjenesten handler det mye om å være til stede, assistere og kanskje samtale litt. Mens i ambulansen er det litt mer ‘action’, hvis man kan si det slik. Man kan plutselig befinne seg i liv og død – situasjoner, forklarer han.


Menn og kvinner Selv om vi befinner oss i 2020, er det fortsatt en klar kjønnsforskjellig i helse – og omsorgsyrker, og at det er lite mannfolk merker Terje til tider. - Det er jo en skjevfordeling med mest kvinnfolk, men jeg synes absolutt at dette er et yrke for menn, også. Sykepleier-yrket handler ikke bare om omsorg, selv om det er en stor del av det. I tillegg så møter vi jo både kvinnelige og mannlige pasienter på jobb, og de har kanskje preferanser på om de vil ha en kvinnelig eller mannlig sykepleier, så det er absolutt behov for oss menn.

Fordommer Her på nettsiden til Ny Næring vil du også finne artikkelen om sykepleier Trym Flage, samt filmen vår om operasjonssykepleierne Mathias og Andreas. Alle fire mannfolkene forteller om at sykepleier-yrket gjerne har en del fordommer, og at det kanskje er derfor det er et kvinnedominant yrke. - Jeg tenker at de fordommene er bare tull. Det viktigste i denne jobben er ikke hvilket kjønn du har, men at du har en personlig egnethet for yrket, og at du gjør en god jobb! Avslutter Terje. Terje Griegel er 27 år, og oppvokst på Ørnes. I dag bor han i Harstad, og jobber som sykepleier. Han er sønn av Karin og Tor Griegel.
Se filmen om Mathias og Andreas her:919 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page