top of page

Alltid tenkt Statkraft

- Jeg har faktisk alltid hatt i baktankene at jeg skulle ende opp i Statkraft én eller annen plass! forteller Terje Strøm Sundby (38). I vår signerte han kontrakt med Statkraft Energi i Glomfjord.


Terje som nå jobber som spesialist i teknisk dokumentasjon ved teknisk dokumentasjonssenter i Glomfjord, avdeling Fykan. Det internasjonale kraftselskape, Statkraft AS er heleid av den norske stat og Europas største produsent av fornybar energi. Vannkraftverket i Glomfjord hadde produksjonsstart allerede i 1920.


Valgte nord

Tilfeldigheter førte Narvik-mannen til Meløy. Med bakgrunn fra Kystjegerkommandoen Trondenes, bachelor i elkraftteknikk ved høgskolen i Narvik og erfaring som vedlikeholdsingeniør og driftsingeniør ved REC i Narvik, gikk veien videre til Bergen der han jobbet som automasjonsingeniør hos OneSubsea Processing AS.

- Så kom oljekrisa, og jeg søkte meg nordover til Cyberforsvaret ved stasjon Novik i Gildeskål, uten tidligere relasjon til området. Jeg så det som en interessant jobb og en kjempemulighet for å komme meg nordover igjen, forteller Terje.


Får brukt utdannelsen

Terje jobbet to gode år ved Novik før han fikk tilbud om jobb ved Statkraft. - Denne stillingen er nærmere utdanningen min som er elkraft-relatert samt innebærer dokumentasjonsarbeid, som jeg også liker å jobbe med, forteller han. I jobben er han blant annet ansvarlig for forvaltning og vedlikehold av teknisk dokumentasjon i hele konsernet, nasjonalt og internasjonalt.


Havnet rett

Ny Næring tolker at jobben har stort ansvar. - Det må gå riktig for seg, bekrefter Terje med et smil. - Det er en spennende jobb jeg har fått, ingen tvil om det! Jeg har havnet på rett plass - kjekke kolleger og det er et godt arbeidsmiljø med god kjemi og godt samarbeid, avslutter Terje som kommer fra Beisfjord utenfor Narvik og tok med samboer og bosatte seg på Ørnes.

 

Tekst: Irene Granberg Foto: Statkraft

83 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page