top of page

Arnøybygg om Covid-19


- Korona restriksjonene traff oss ganske hardt. Vi hadde prosjekter som var tenkt mot reiselivsnæringen som ble kansellert, og var en betydelig del av den planlagte omsetningen i år, sier Morten Vågeng, daglig leder ved Arnøybygg AS.


Selskapet selger og bygger hus, hytter og næringsbygg. Med 20 ansatte omsatte Arnøybygg for 38 millioner kroner i 2019. Selskapet har i tillegg oppdrag fra søsterselskapet samt prosjekter på Bolga som er kansellert inntil videre. Svikten ligger i usikkerhet rundt reiselivsnæringen.

Krevende for ansatte - Vi har måttet snu oss rundt og se løsninger med å fylle opp med annen jobb - foreløpig går det greit. Det er utfordrende, selvfølgelig, ikke minst for flere av våre utenlandske ansatte som ikke har fått sett familiene sine på lenge, sier han.

Daglig leder har også sett seg nødt til å permittere, først 4, til nå 3 ansatte. Han forteller videre at selv om det er rolig for tiden når det gjelder bolig og næringsbygg, har de som medlem av boligpartnerkjeden likevel merket en økt henvendelse fra kunder på fritidsboliger.

- Det er mange som drømmer om hytte, og vi merker økt forespørsel på priser av hytter og nybygg. Påfallende økning - Uten å kunne si nøyaktig årsak til den påfallende økningen, er vi nå i en tid der mange ferierer hjemme, og det er fortsatt usikkerhet rundt hvordan det blir å reise fremover. Da kan det være greit å ha hytte, forteller han.

Selv om samfunnet har begynt så smått å åpne opp igjen, merker ikke selskapet noe til det, ennå. - Selv om vi får bra med henvendelser, er det å kjøpe bolig en større prosess, forklarer Morten. Til tross for en krevende tid er han optimistisk.

- Vi holder produksjonen i gang, hele tiden. Utfordringen er å få nok jobb – det er hardt, det løser seg likevel etter hvert, vi må bare jobbe tett på, avslutter en tydelig og reflektert leder ved Arnøybygg.

 

Tekst: Irene Granberg Foto: Edmund Ulsnæs

23 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page