top of page

Automatisk tøy



Tre store Yara-automater forenkler og forbedrer den viktige flyten av arbeidstøy i gjødselfabrikken.


- Med disse automatene på plass frigjør jeg masse tid, og dette er mer fleksibelt for de ansatte, forteller Jan-Rune Johansen. Yara Glomfjord er den største arbeidsplassen i Meløy-regionen, og de 190 ansatte bidrar til en årsomsetning på over to milliarder kroner. Stor virksomhet betyr også stort forbruk av en rekke råstoffer og innsatsfaktorer. Arbeidstøy er én. - De siste tre årene har omtrent 50 prosent av arbeidstiden min gått med til håndteringen av arbeidstøy for Yara, sier vaktmester Jan-Rune – ansatt i Meløy BedriftsService og med Yara som største kunde.


Frigjør arbeidstid Nå har han imidlertid kunnet kutte tidsbruken betraktelig, og til fordel for andre viktige oppgaver. - I høst er det installert store automater både her ved resepsjonen, i fullgjødselfabrikken og i pakkeri, kai, lager. Automatene er utstyrt med et nettbrett og leser for adgangskort, slik at er selvbetjent. Og automatene bestiller selv nytt tøy når det begynner å bli tomt, forklarer vaktmesteren. I opptil 10 seksjoner bak glassdører finner vi arbeidsjakker, -bukser, -hansker og vernesko, for å nevne noe. Her kan industriarbeiderne hente utstyret de trenger, og når de selv ønsker på døgnet. - Til nå har de ulike avsnittene måttet bestille gjennom meg, og så har vi fraktet det ut, etter litt leveringstid. Nå kan man hente ut selv, og hele døgnet. Når det er tomt, kommer nytt materiell i store esker, som jeg mater inn i automatene.




Yara Glomfjord har investert i tre store automater fra Ahlsell, som har opptil 10 seksjoner med arbeidstøy og verneutstyr. - Mer fleksibelt for kundene, og frigjort arbeidstid for meg, sier vaktmester Jan-Rune Johansen fornøyd.



Allsidig kar Det er Yara som har gjort investeringen som altså automatiserer håndteringen av arbeidstøy. En håndtering som i alle år tidligere har krevet betydelig manuell håndtering, åpningstider i kjelleren ved resepsjonen og transportering til brukerne i fabrikken. - For meg betyr dette muligheten til å få gjort en god del ting som har stått litt på vent, sier Jan-Rune, som gjerne benyttes til ulikt vedlikehold som snekring, muring og maling på bygningsmassen til Yara i industriparken. Som oppvokst på gård på ei øy på Helgeland, har han fra ung alder fått ferdigheter på å fikse smått og stort, både mekanisk og bygningsmessig. - I denne jobben må jeg være allsidig. Og det er dette som gjør at jobben ikke går an å bli lei av – jeg får være med på det meste, og jeg jobber nesten aldri med det samme to dager på rad. Litt sånn drømmejobb for meg, smiler han.


 

Jan-Rune Johansen (43) Oppvokst på Hugløya i Nesna, utdannet bilmekaniker i Mo i Rana. Har jobbet i lakseslakteri for Nova Sea, Gigante Havbruk og Stolt Seafarm på henholdsvis Lovund, Åmøyhamn og Halsa. Vaktmester i Meløy BedriftsService i Glomfjord siden 2010, der han de siste tre årene også har administrert arbeidstøy for Yara Glomfjord. Samboer, bosatt i Glomfjord.

 

27 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page