top of page

Bærekraft i tall og tekst


Etter 23 år på tokt har Selvåg Senior straks gjort sitt for Sørheim-rederiet. Skal erstattes av en banebrytende fangstmaskin. Og apropos bærekraft:


Et flottere syn enn på hovedbildet her, dét kan man få lete etter. Det er mai, og Meløys største fiskebåt tar en pust i bakken hjemme på Halsa, etter nok en travel vinter langt fra land. 67,4 meter lange Selvåg Senior har vært på tokt for sine eiere siden 1999, og fra neste sommer avløses den av nye Selvåg Senior – 79,5 meter lang og 16,2 meter bred – se vårt bilde av modellen. Den nye fangstmaskinen blir banebrytende på grønn miljøteknologi og bærekraft. Og bærekraft, dét er vårt stikkord:


At vi gjør som vi sier

- Som det første fiskebåtrederiet i Norge, så vidt jeg vet, har vi nå laget bærekraftrapport, melder Egil Sørheim.

- Med nye Selvåg Senior er vi veldig framoverlent på miljøtenking. Med denne helt nye bærekraftrapporten skal vi dokumentere at vi får til det vi sier vi skal! forklarer rederen,

Han er styreleder i Selvåg Senior-selskapet – det største av de tre datterselskapene til Sørheim Holding AS – der Egil er daglig leder og hovedeier.

Den helt spesielle rapporten med tekst og tall fra driften av Selvåg ligger klar i vår. I august presenteres den for det offentlige under Nor-Fishing – den store fiskerimessa i Trondheim i august. I sluttfasen før trykking er den kvalitetssikret hos forskere og andre fagfolk. Det er Egils sønn Christian som har ledet arbeidsgruppen bak rapporten, i forbindelse med sin gjennomføring av hovedprogrammet i Nordnorsk Lederututvikling.


Skal bruke i markedet

- Arbeidsgruppa har levert en fantastisk bra produkt. Nå skal bærekraftrapporten være et verktøy for oss – i EU-systemet er dette noe som selskaper forventes å kunne levere framover.

Denne aller første rapporten baseres altså på tallene fra gamle Selvåg Senior, mens de kommende bygges rundt den helt nye – den som kommer til Halsa i mai eller juni neste år.

- Hva skal bærekraftrapporten brukes til?

- I forbindelse med finansiering, overfor det politiske miljøet, og våre samarbeidspartnere, opplyser Egil.

- Og i forhold til markedet, for fisk. Bærekraftrapporten skal rett og slett beskrive det vi gjør, hva vi produserer, energien vi forbruker for å gjøre dette, og hvordan vi ivaretar miljøet.


For aller første gang, og trolig som aller første norske fiskebåtrederi, presenterer Egil og Christian Sørheim egen bærekraftrapport for familievirksomheten. Nyvinningen er en naturlig ledd i 400-millionersatsingen bak nye Selvåg Senior. På våre bilder er Christian knipset under dåpen av nye Meløyfjord 28. august i fjor, mens Egil er avbildet i skipperstolen på Selvåg Senior i mai i år.
 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

142 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page