Bilfinger øker staben

Bilfinger må øke bemanningen for å dekke dagens oppdragsmengde – og dermed har de ansatt June Nesblom (29) som ny byggtekniker!

Etter fire år som ingeniør i Meløy Kommune, er June Nesblom (29) nå ansatt som ny byggtekniker hos Bilfinger.


- De fire årene jeg har hatt i Meløy Kommune har vært fylt med mange spennende arbeidsoppgaver innenfor felt jeg ikke kunne så mye om på forhånd, og det har gitt meg en mye bredere kompetanse, forteller June. Med den erfaringa og en utdannelse som er veldig relevant for industri søkte hun på byggtekniker-stillingen i Bilfinger. Og sånn gikk det seg altså til at hun 3. mai begynte i byggavdelinga hos Knut Ivar Amundsen & Co.


Agenda: Rekruttering

- I utgangspunktet er hun ansatt for å styrke byggavdelinga – hvor mye av erfaringa hennes ligger, forteller daglig leder Knut Ivar Amundsen. Men med bachelor i materialteknologi og fire års erfaring innenfor både kommunalteknikk, bygg- og prosjektledelse og HMS kan man trygt si at June har skaffet seg bred kompetanse. - Ja, kunnskapen hennes innenfor materialteknologi vil gjøre at vi kan benytte henne innenfor flere fagområder, og det er svært gunstig for oss, anerkjenner han. Hos Bilfinger i Glomfjord har de siste årene har vært preget av nedbemanning – men i fjor leverte bedriften knallgode resultater både på omsetning og driftsresultater, som gjør at 2021 = rekruttering! - Vi har hatt utlysninger på både bygg, elektro, mekanisk og plate/rør – så vi jobber kontinuerlig med rekruttering!


Alltid tenkt industri June har hatt lyst til å bli ingeniør helt siden ungdomskolen – allerede da visste hun at det var ingeniørmangel i Norge. - For meg har det alltid vært viktig å velge et yrke der det er gode jobbmuligheter, forteller hun. Men istedenfor å velge studiespesialiserende og gå rett på ingeniørutdannelse tok hun en smart omvei, og søkte seg til Glomfjord hvor hun begynte på kjemiprosess-linja. - Jeg har alltid vært interessert i industri, og tenkte at det var bra erfaring å ha. Så da tok jeg læretida mi hos Ewos på Halsa og fikk fagbrev som prosessoperatør! Deretter flyttet hun til Trondheim hvor hun først tok forkurs i ingeniør og så bachelor i materialteknologi.


- For meg har det alltid vært viktig å velge et yrke der det er gode jobbmuligheter! June Nesblom

Tøft jobbmarked

Da hun søkte seg inn på NTNU (tidligere HiST) i 2013 hadde hun i utgangspunktet sett for seg en fremtid i oljebransjen. Bacheloren var nemlig veldig retta mot industri. Men innen hun var ferdigutdannet hadde oljekrisen slått inn for fullt, som førte til et tøft jobbmarked for nyutdannede ingeniører. - Da jeg skjønte at det kom til å bli vanskelig å få innpass i olja, begynte jeg å se meg om etter andre muligheter – og det var da jeg kom over stillingen i Meløy Kommune, forklarer hun.

Selv har hun alltid tenkt at hun skulle hjem en dag, hun visste ikke bare når det skulle skje – men sånn gikk det seg altså til at Halsa-væringen kom nordover igjen.


June Nesblom (29) Født og oppvokst på Halsa, hvor hun gikk barne- og ungdomsskole. Gikk kjemi og prosess ved Meløy Videregående skole avdeling Glomfjord. Tok fagbrev som prosessoperatør hos Cargill, og flyttet til Trondheim der hun først tok forkurs til ingeniør og så treårig bachelor i materialteknologi ved NTNU. Jobbet så fire år i kommunalteknisk avdeling i Meløy Kommune før hun i mai begynte som byggtekniker hos Bilfinger. Er samboer med Mathias Drevvatne, har tvillinger - to gutter på to år, og er bosatt i Glomfjord.

Videre til Bilfinger Men nå har hun altså fått fast jobb hos Bilfinger og ifølge June selv er hun mer enn klar til å sette i gang. - Det er jo en del å sette seg inn i når man begynner i en slik jobb, men jeg gleder meg veldig til å bli kjent med de nye kollegaene, og ta del i nye og spennende prosjekter! Hvis man sammenligner arbeidsdagene i kommunen og Bilfinger er det mange av oppgavene som er like, og man kommer ikke unna at hverdagen som ingeniør er travel. Den største forskjellen er kanskje tidsperspektivet på prosjektene man jobber med. - Ja, det går nok litt kjappere i svingene i industrien, når det kommer til å avklare og avtale oppdrag. Men jeg er egentlig litt utålmodig av natur, så jeg gleder meg til å ta del i prosjekter der det går enda litt kjappere i svingene, smiler June.

Tekst: Synne Bakken Ulsnæs Foto: Synne Bakken Ulsnæs og Edmund Ulsnæs


219 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle