top of page

Den riktige jobben

Fungerende AEI-spesialist hos Cargill, nå til Statkraft som elkraftingeniør. Ifølge Vidar Breivik (44) er skiftet rett og spennende av flere grunner!
- Det er jo dette jeg har utdannet meg i, så jeg gleder meg veldig til å jobbe mer spesifikt med elkraft, forteller han.


Alltid elektro

Aller først, litt om fortiden: Elektrofag på VGS, deretter læretid hos Elektro AS. Et år i militæret og så fire år i Trondheim hvor han tok bachelor innenfor elkraft. - Da jeg var ferdig med utdanningen i 2005 hadde jeg fått fast jobb hos SiTec (senere REC) som vedlikeholdsingeniør, forteller han. Og der ble han til i 2012, før nedleggelse av REC ble et faktum og Vidar ble stående uten jobb. - På den tiden var arbeidsmarkedet presset, sånn sett var det flaks at fikk arbeid i kraftverksgruppa hos Statkraft - som for øvrig var en fantastisk spennende jobb! Ingeniørjobber

Han jobbet seks år som fagarbeider, men med ingeniørutdanning og lite utsikter for ingeniørstilling hos Statkraft, begynte Vidar å se etter andre muligheter. - Da havnet jeg havnet hos Norwegian Crystals som elektroingeniør. Men også der var framtidsutsiktene usikre, så AEI-spesialist-stillingen hos Cargill ble lyst ut valgte jeg å søke meg dit, forklarer Vidar. Cargill hadde opprettet én slik stilling for hver fabrikk de har i verden, og Vidar var den første som fikk den i Norge. - Det er nok ulikt fra fabrikk til fabrikk hvordan denne stillingen ser ut, men mine arbeidsoppgaver har hovedsakelig vært rundt strøm og høyspent – og der var erfaringen fra Statkraft veldig relevant!

Riktig tidspunkt

Statkraft har lett etter rett mann til denne jobben lenge, og Vidar ble for første gang kontaktet om stillingen for et år siden. - Da hadde jeg bare vært ett år hos Cargill, og følte at det var for tidlig å stikke av. Nå begynner jeg å bli ferdig med de store prosjektene jeg har holdt på med, så det passer bra med overgang nå, forteller Vidar. Og til tross for mange gode jobber tidligere, har stillingene aldri vært så spisset mot hans kompetanse som dette. - Arbeidsfeltet blir mye smalere som ren elkraftingeniør, men jeg får også et veldig sterkt fagmiljø rundt meg – så det blir nok både lærerikt og veldig spennende! - Og personlig syns jeg det som skjer i den store verden rundt miljøvern og bærekraft er viktig, og derfor føles det også veldig rett å jobbe i en bedrift som har riktig fokus på akkurat dét!


Arbeidsfeltet blir mye smalere som ren elkraftingeniør, men jeg får også et veldig sterkt fagmiljø rundt meg – så det blir nok både lærerikt og veldig spennende! Vidar Breivik

 

Tekst: Synne Bakken Ulsnæs Foto: Edmund Ulsnæs

125 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page