top of page

Eneste faste jenta

Oppdatert: 21. mai 2021

- Det er stas å være eneste jenta her nede med fast jobb! Det må gjerne komme flere, men det går veldig fint å samarbeide med gutta, altså! Inez Jentoftsen (24) er ny med fast jobb i Yara Glomfjord, nede i pakkeriet!


Inez er ny fast ansatt i Yara, og alene som jente nede på kaia. – Det er uproblematisk, vi samarbeider veldig godt!


Skal vi være ordentlige på det så heter avdelingen pakkeri, kai og lager – med forkortelsen PKL. Nede på kaia har det vært flere nye ansettelser nylig, og en av de som fikk fast jobb var Inez. - Det var deilig å lande litt. Jeg har vært under utdanning i en del år nå, så det å få fast jobb nå passet meg veldig fint, smiler hun. Det å ha vært under utdanning har lønnet seg – hun har nemlig i ung alder allerede to fagbrev! Et i kjemi og prosess og et i logistikk, fagprøver tatt i henholdsvis 2017 og 2020.


Jeg har vært under utdanning i en del år nå så det å få fast jobb nå passet meg veldig fint! Det var deilig å lande litt. Inez Jentoftsen

Kjenner prosessen - Jeg tenkte «hvorfor ikke?», det å begynne på et nytt fagbrev så fort var greit for å holde seg i jobb, åpne litt flere dører og ikke minst få mer erfaring som kommer veldig godt med, forklarer hun. Fra og med 1.april i år er hun fast ansatt nede i PKL som transportoperatør, og på grunn av fagbrevet i kjemi og prosess sitter hun med verdifull kompetanse om hele gjødsel-prosessen. - Jeg vet jo en del om det kjemiske, og hva som foregår i hele prosessen, og det kan jo komme godt med, selv om jobben som transportoperatør i PKL består i å transportere ferdig-laga gjødsel, så det ser jeg på som veldig verdifullt!


Være frempå

Som transportoperatør er jobben på kaia variert. - Vi gjør mye forskjellig, vi pakker storsekk og småsekk med gjødsel, laster båt, litt renhold og vedlikehold. Så det er mange spennende arbeidsoppgaver, og det liker jeg godt. Etter å ha vært i Yara-systemet en stund, både som lærling og vikar kjenner Inez godt til prosessene og folkene. - Det lønner seg å være litt åpen og frempå, og ikke være redd for å spørre om hjelp. Ingen av oss er utlærte, og man har fortsatt mye å strekke seg etter. Så det koster meg ingenting å spørre hvis jeg lurer på noe, smiler hun.

 

Inez Jentoftsen (24) er født og oppvokst på Ørnes. Etter 10 år grunnskole på Ørnes gikk hun et videregående-løp ved Meløy Videregående skole og påfølgende læretid hos Yara Glomfjord, som resulterte i et fagbrev i kjemiprosess i 2017. Deretter tok hun et nytt fagbrev i logistikk, også dette hos Yara i 2020. Inez er bosatt på Ørnes med samboer Petter Hjelmseth Olsen og deres felles sønn Kornelius (2). Hun er datter av Evy og Håvard Jentoftsen, og har en lillebror – Noah.

 

Tekst: Malin B. Ulsnæs og Edmund Ulsnæs. Foto: Edmund Ulsnæs

668 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page