top of page

Feiret jublieum....og rekord!

Oppdatert: 10. mar. 2020

Det ble en fantastisk fin feiring, og vet du hva? Vi satte rekord i jubileumsåret vårt!

"Flott middag, god stemning, og stas på jubilanter i bedriften og de som har eller har hatt runddag. Og flott oppmøte - vi var 80 deltakere." - Herulf Olsen


Det er mer enn sedvanlig bredt, smilet som møter oss over fabrikksjefens møtebord her på Halsa. Herulf Olsen har for det første nettopp gjennomført 30-årsfeiring for fôrfa- brikken til Cargill. - En fantastisk flott helg og en flott markering - de ansatte sier de er kjempefornøyd! forteller han. For det andre: hvem kan la være å smile når jubileumsåret ble brukt til å sette rekord?! - Joda, vi trodde en stund at året 2012 fortsatt var vår 'all time high', men når vi har finregnet på det: vi satte produksjonsrekord i 2019!


Tidenes høyeste Ny Næring elsker produksjonsrekorder! Så da er det umulig å ikke snakke om det siste først. Bakteppet: laksefôrfabrikken på Forøya kom i drift i 1989, og det første hele drifts- året skipet staben ut 10.000 tonn ferdigvare- med, med sin ene produksjonslinje. De neste årene ble fabrikken fortløpende oppgradert og bygget ut, og produksjonsvolumet lå i noen år rundt 200.000 tonn, fram til 2013. Senere kom vanskeligere år med kvalitets- problemer og tap av volum, der 2014 ble et spesielt vanskelig år. Cargill ønsker ikke å oppgi eksakte tall på volum, men: - I 2019 satte vi altså ny rekord, vi slo 2012-rekorden vår med godt over 5.000 tonn! Artig at dette kom i jubileumsåret, jubler Herulf. - Og, mens vi for noen få år siden bare var rundt 30 ansatte, er vi nå over 50, så rekord, der også!


Glade ledere: vi har brukt bildet før, men bruker det gjerne igjen. Her er ledergruppen ved Cargill's fabrikk på Halsa, knipset i jubileumsåret 2019. Fra venstre: Per Olav Olsen, Børge Ringøy, Jim Egil Hansen, Arnstein Jensen, Herulf Olsen, Natalia Vatsvik, Eirik Pedersen, Bjørn Breivik, Monica Hagen (produksjonsdirektør i Norge for Cargill) og Helen Helgesen.


Fiiiiin fest Så, mens 25-årsjubileet nærmest ble forbigått i stillhet på grunn av trange tider, var det dermed stor og god grunn til å feire de 30. Strengt tatt ble de passert 1. juni i fjor, men- Den datoen var midt i høysesongen, og med rekordhøy produksjon, så vi klarte rett og slett ikke med noen feiring - vi hadde det for travelt! Herulf & Co. ventet dermed til roligere tider, nærmere bestemt tidligere denne måneden, i typisk lavsesong. Samtlige ansatte, med livsledsager, ble invitert til festmiddag og hotellhelg i Bodø.- Dette ble det som passet best for flest, sam- tidig, og vi er veldig fornøyd med markerin- gen. Flott middag, god stemning, og stas på jubilanter i bedriften og de som har eller har hatt runddag. Og flott oppmøte - vi var 80 deltakere, oppsummerer Herulf.Om ikke lenge går vi inn i en ny høysesong, og da blir det som i fjor: vi kjører fabrikken opp mot det den er god for. Herulf Olsen


Braker løs igjen

Men staben, som altså stengte fabrikken en rolig helg i februar for å feire seg selv, den er nå klar for noe helt annet. - Ja, om ikke lenge går vi inn i en ny høy- sesong, og da blir det som i fjor: vi kjører fabrikken opp mot det den er god for. Alt tyder på at 2020 blir et like bra år som i fjor, opplyser fabrikksjefen.- Så her har det gått fra helsvart til rosenrødt på bare noen få år?

- Hehe, joda, vi har lagt bak oss en periode menge utfordringer og lavt volum. At Mowi for noen år siden etablerte sin egen fôrfabrikk gjorde ikke situasjonen enklere. Men, i det siste har vi virkelig solgt oss inn hos kundene ved å levere meget godt, og salgsavdelingeni Cargill har også stor ære - dermed kan vi øke produksjonsvolumet vårt betydelig! sier fabrikksjef Herulf Olsen.

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


235 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page