top of page

Ferdig etter spennende jobb

Fortjent bukett og gave og mange gode ord til Statkrafts Steinar Aasmyr. Han benyttet sommeren til å bli pensjonist.


37 år og 1 måned. Såååå lang karriere rakk Steinar Aasmyr i Statkraft, og fortsatt bare 62 år! I august ble han takket av av kraftverkssjef Fred Inge Kristensen og de andre på Fykan ved Glomfjord.


- En trygg og god arbeidsgiver, og et veldig godt arbeidsmiljø der man kunne stole på sine kolleger. Og stor takhøyde – man trengte ikke være redd for å ta opp ting!

Er avskjedsordene hans, Steinar Aasmyr. Det er ikke til å tro hvordan tiden går, men der var altså plutselig 37 år og 1 måned lang Statkraft-karriere over!

- Hehe, jeg håper jo det blir litt tomrom etter meg! Neida - de nye er flinke folk, så ingen fare. Men det tar noen år før man virkelig kommer inn i en slik jobb.


Å snu seg raskt

62 år ung, må vi få si om gutten født i Glomfjord, oppvokst på Sandaa og i dag er bosatt på Ørnes. Det var den nest siste fredagen i august at han ble takket og feiret av, i aldeles strålende vær ved ute-langbordene foran kraftverksbygget på Fykan.

- Grunnen til at jeg har trivdes utrolig bra, var nok at det var så allsidig. Ofte uforutsigbart, så det var lite som ble ren rutine. Ja, det var en fordel å kunne snu seg litt raskt, for det var ikke alt som gikk på skinner hele tiden. En spennende jobb, rett og slett!

Sier mannen som har vært en viktig del av en svært viktig gruppe, i veldig mange år. Kraftverksgruppa, den som vedlikeholder og sørger for god drift i de enorme damanleggene og kraftproduksjonsanleggene til Statkraft i Meløy.


Grunnen til at jeg har trivdes så utrolig bra, var nok at det var så allsidig. Ofte uforutsigbart. - Steinar Aasmyr

Nevenyttige læremestere

Aller først ville pjokken til sjøs. Fra sine første skritt i barndomshjemmet, hos pappa Kåre og mamma Anny på Åsmyra i Neverdal, var han inspirert av synet av Hydro-lastebåtene nede på vågen. Med fersk sjøguttskole fra Bodø mønstret 17-åringen på sin første bulkbåt i 1975, og senere på fem andre de neste seks årene, og reiste verden rundt.

- Så fikk jeg sommerjobb i bygningsavdelinga her hos Statkraft, og hadde startdato i fast jobb den 1. juli i 1983. Jeg hadde lært mye av min far, som var nevenyttig, og lærte enda mer om snekring av Nils Myhre, formannen min. Vi renoverte Informasjonssenteret i Glomen, husker Steinar.

Senere fikk han napp på fast stilling i mekanisk avdeling. Allsidighet var stor fordel.


Spennende, rett og slett

- I en slik jobb må du lempe stein, male, snekre og reparere – du må gjøre det arbeidet som kreves av deg, ellers fungerer ikke kraftverksgruppa, mener han.

Selv fikk han muligheten til å jobbe med NDT – non destructive testing – i det forebyggende vedlikeholdsarbeidet. Altså oppdage sprekker eller tendens til sprekker, på turbiner og andre installasjoner.

- Og jeg fikk være med på et lag som reiste både til Kina, Polen, Tyskland og andre land, for å følge produksjonen av komponenter som Statkraft hadde bestilt. Dette var en spennende del av jobben, som ellers bestod av vedlikehold og ettersyn av bekkeinntak, sandfang, pumper og annet utstyr.

Forteller Steinar Aasmyr, og takker for seg. Nå venter hundepass, MC-pass, moped-timer med bonussønnen og selvsagt oppfølging av barn og sålangt ett barnebarn, i Oslo.

 

Tekst: Edmund Ulsnæs

Foto: Tor Oscar Lillevold


88 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page