top of page

Fornøyd med ansvaret

- Jobben min består av mye forskjellig. Jeg er lagersjef så jeg er mye ute, noe jeg trives veldig godt med. Kroppen trenger det, smiler Anders Danielsen (28) hos Meløy Notbøteri.


Anders er født og oppvokst på Halsa og tok læretiden sin ikke lang fra sin nåværende arbeidsgiver – nemlig hos Cargill. Siden i 2017 har arbeidsplassen vært på notbøteriet, en allsidig jobb som har gitt Anders mye ansvar.


Får kjørt seg

- Jeg elsker at jeg får være i aktivitet og brukt kroppen min på jobb. Jeg liker godt å holde på i trucken. Som lagersjef er meste som skjer utenfor veggene her mitt ansvar, forklarer han.

Anders har ansvar for lagrene, varemottaket og alt av fiskeutstyr som er lagret på land. Han referer til seg selv som potet – en altmuligmann.

- Nå på vinteren blir det jo en del snømåking så jeg får kjørt meg, ler han.

Arbeidsoppgavene trives han med snøen kunne han klart seg uten.

- Jeg var veldig glad i vinteren da jeg var yngre og man drev med sport, men nå er det mest bare plagsomt, flirer han.


Anders Danielsen er lagersjef hos Meløy Notbøteri og har ansvar for det meste som skjer utenfor veggene på bøteriet. En krevende og til tider hektisk jobb som passer han midt i blinken!

Gårdsgutt

Meløy Notbøteri reparerer og vedlikeholder nøter for fiskebåter. De produserer også nye nøter. I tillegg driver de butikk i lokalene sine hvor de selger alt fra fiskeutstyr til tur-klær og båtutstyr.

- Det er en varierende og spennende jobb som byr på veldig fine dager. Det er tidvis fysisk krevende og man må tåle å bli litt skitten på hendene, utdyper han.

Men Anders er vant til å jobbe. Han er oppvokst på gård og har fra han var liten gutt bidratt hjemme.

- Oppveksten min setter jeg veldig pris på. Det å være vant til å arbeide, bruke kroppen og ta i et tak har vært veldig verdifulle erfaringer inn i voksenlivet. Jeg møter av og til de som aldri har måttet ta i et tak, og synes synd på dem. De får et brutalt møte med arbeidslivet tror jeg, forteller han.


Jeg elsker at jeg får være i aktivitet og brukt kroppen min på jobb. Jeg liker godt å holde på i trucken. Som lagersjef er meste som skjer utenfor veggene her mitt ansvar. Anders Danielsen

Ta i et tak

I løpet av de seks årene Anders har hatt hos bedriften har sett en del ansatte komme og gå.

- Du må være dedikert for å jobbe her, være villig til å stå på og ta i et tak. Jeg berømmer de som har vært innom og prøver. Det tar litt tid før man blir god i denne jobben, det er mye som skal læres, bemerker han.

For de som kan det å jobbe på og ikke er redd for litt fiskeslam anbefaler han bedriften sin.

- Jeg har det utrolig fint her og vi har et veldig godt arbeidsmiljø med flotte folk. Så det er absolutt en jobb jeg vil anbefale til andre, smiler han.

- Du må være dedikert for å jobbe her, være villig til å stå på og ta i et tak, fastslår Anders. Etter seks år hos bedriften vet han godt hva som kreves for å lykkes i jobben.

Hjemme best

- Jeg er et B-menneske av natur tror jeg, så sånn sett har jeg trivdes veldig godt med å gå skift. Men så trives jeg mye bedre med en jobb hvor jeg får brukt meg og vært i aktivitet, så alt i alt konkluderer jeg med at Meløy Notbøteri er en veldig fin arbeidsplass for meg, sier Anders.

At jobben er så lokal at Anders kan bli boende i hjembygd – på Halsa, er heller ikke et minus.

- Jeg trives veldig godt her og liker å ha familie og venner rundt meg. Etter hvert håper jeg på å få kjøpt meg hus, forhåpentligvis nært familien. Det er her jeg vil være, smiler han. 

Anders Danielsen (28) er oppvokst på Halsa. Etter endt grunnskole gikk han linja for kjemi og prosess ved Meløy videregående skole i 2010 og fikk læreplass hos Cargill i 2012. Etter endt læretid tok han fagbrev som prosessoperatør i 2014. Så et år i militæret og vikarjobb hos Cargill. De siste seks årene har han vært fast ansatt. Han er sønn av Susan og Vidar Danielsen og har en søster – Anne Mette Danielsen.


 

Tekst og foto: Malin B. Ulsnæs

21 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page