top of page

Fred-Ove løftes opp!

Oppdatert: 2. mar. 2021

Ny av året – altså i ny jobb, er Fred-Ove Pedersen (56) hos Yara. I 10 år har han jobbet for gjødsel-fabrikken som operatør og skiftleder. Nå får han nye oppgaver som driftsleder i PKL- pakkeri, kai og lager.


- Jeg er opptatt av forbedring, og jobben med å effektivisere og forbedre produksjonen synes jeg er spennende! Fred-Ove Pedersen er ny driftsleder hos Yara Glomfjord.


- Jeg sier jo gjerne ja når noen trenger hjelp, eller har behov for meg. Dermed takket jeg så klart ja da jeg ble tilbudt stillingen som driftsleder i PKL, forteller industri-veteranen som i år har tiårs-jubileum hos Yara. 1.januar i år var han på plass som driftsleder – en stilling som kombinerer både personalansvar, jobb med forbedringsarbeid og oppsyn ute i fabrikken.


Opptatt av forbedring En mann med klare meninger og som ikke er redd for å la de bli hørt, må man kunne beskrive Fred-Ove som. - Tja, jeg er jo ikke redd for å stikke nakken frem, jeg står for det jeg sier og mener og sånn er nå dét, humrer han. For etter et helt tiår i en bedrift har han god oversikt over hva Yara gjør bra – og også hva Yara kan gjøre bedre. - Det er klart, det er alltid ting man kan forbedre. Og jeg er jo litt utålmodig på den måten at jeg vil gjerne at når ting er blitt avtalt og iverksatt, så ønsker jeg at man skal følge opp med én gang.


Allsidig jobb I den nye jobben får Fred-Ove muligheten til å være med å påvirke og delta i avgjørelser, men også være til stede i det som tross alt er hele grunnlaget – nemlig gjødselproduksjonen. - Jeg liker å være ut i fabrikken og se hva som rører seg, ha kontakt med operatørene og virkelig få ta del i selve produksjonen. Så derfor passer denne jobben meg godt, jeg slipper å sitte på kontoret hele dagen, forklarer han. Han er fan av YPS – altså Yara Production System, Yaras satsing på systematisk forbedringsarbeid, og synes arbeidet som gjøres med det er positivt. - Det å ha system i sakene, vite hvor utstyret er til enhver tid og å holde produksjonslokalene rene og ryddige, er elementært for at vi skal kunne drive en bra produksjon. Der synes jeg YPS-ordningen funker veldig bra, selv om vi nok fortsatt har en vei å gå.


Det å lede En del av ny-jobben er også dette med personal-ansvar. Og dét er ikke fremmed for Fred-Ove, som har vært skiftleder på skift 3 i flere år. - Det handler om å lytte, tror jeg. Høre hva folk har og si og la dem snakke ferdig, er viktig. I tillegg må man jo også klare å se individet, og lese mennesker. Å snakke til alle på samme måte funker gjerne ikke alltid, fordi folk er så forskjellige og tolker ting forskjellig, mener Fred-Ove. Som en mann med tre fagbrev (industriell næringsmiddelproduksjon, operatør i kjemisk-teknisk produksjon og logistikk) er det nok få som kan utkonkurrere Fred-Ove på både erfaring og innsikt i produksjonen. Og dét er god, viktig og riktig erfaring når man skal lede andre!


Det å ha system i sakene, vite hvor utstyret er til enhver tid og å holde produksjonslokalene rene og ryddige, er elementært for at vi skal kunne drive en bra produksjon! Fred-Ove Pedersen

Ferdig-landet Han har vært innom mange spennende jobber i løpet av årene, Fred-Ove, blant annet har han jobbet hos Meløy Bil og Maskin, Halsa Auto og Cargill. - Har du landet der du skal være nå? - Ja, det mener jeg absolutt jeg har. Her blir jeg til jeg pensjonerer meg, og dét trives jeg godt med! Men før pensjonstiden kommer skal Fred-Ove ta fatt på mange spennende og varierte arbeidsoppgaver hos Yara, og fortsette med sitt engasjement for forbedringsarbeid.


 

Fred-Ove Pedersen (56) er oppvokst i Tjongsfjord i Rødøy, hvor han gikk barne- og ungdomsskole. Deretter gikk han et år på videregående på Ørnes – linjen handel og kontor. Videre har han gått skole i Glomfjord – maskin og mekaniker. Så jobbet han hos Meløy Bil og Maskin i Neverdal (1985-1987), Halsa Auto (1988-1989), Halsa Bygg (1989-1990) og Cargill (1991-2010) før han i januar 2011 startet i jobb hos Yara Glomfjord. Fred-Ove er bosatt på Halsa, og er samboer med Astrid Jensen. Han har to voksne barn – f. 1987 og 1989.

 

Tekst: Malin B. Ulsnæs og Edmund Ulsnæs. Foto: Edmund Ulsnæs.

418 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page