top of page

Fremtidens næringUngdomsskoleelever fra Rødøy kommune fikk observere prosessen fra havet til matfat – en spennende opplevelse i en næring i vekst, i regi av Kigok.


- Prosjektet «Fra hav til gaffel» handler mye om å vise ungdom at å ta en utdannelse innenfor fiskeri, havbruk og sjømatnæringen er aktuelle valg, forteller prosjektleder Isabel B. Hansen. Det unike innblikket i næringen varer i to dager, hvor første dag handler om bedriftsbesøk, hvor de fikk besøke Mowi, Helgeland Smolt og Bjørnar Sjåvik med sin reketråler viste frem sine anlegg.


Isabel B. Hansen


Profesjonelle kokker Kristoffer Myrvoll og Rune Igrens, begge kokker fra Bodø, bidro på dag to når laksen fra Mowi og rekene fra Bjørnar Sjåvik skulle tilberedes og danderes. Til Tjongsfjord skole ble alle som ville og kunne komme invitert, for å smake på maten. - Det er et veldig morsomt prosjekt, og ungdommene setter pris på det. I tillegg får jeg som prosjektleder bli bedre kjent med bedriftene vi samarbeider med, forklarer Isabel. Samarbeidet mellom Kigok og oppdretts-aktører har fungert godt i flere år, og skal med stor suksess også gjennomføres neste år.Maren Hansen Lie


Lovende Og de unge virker å ville satse på næringen, mange av dem kan i hvert fall tenke seg å gå den veien selv. - En god del av de jeg har snakket med under prosjektet, har sagt at de synes dette er spennende og at det er noe de gjerne kunne tenke seg å søke på når de skal velge utdanningsvei! Isabel sin rolle som prosjektleder inkluderer en del logistikk, og planlegging. - Mange av ungdommene kom med båt, og skulle ivaretas og skysses hit og dit, så sånn sett kan det jo være litt utfordrende. Men alt i alt har det vært veldig gøy, avslutter hun.

16 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page