top of page

Glomfjord i hjertet

Med 2 mastergrader som 24-åring danket han ut nær 80 andre søkere, da han ble relévern-ingeniør for Statkraft i Glomfjord. 5 år senere er Rafed Hossain på nytt blitt headhuntet av Statkraft – nå til spennende oppgaver i Oslo.


- Å takke ja til dette tilbudet var det vanskeligste valget jeg har tatt. For Glomfjord er for meg det mest spesielle stedet i verden. Det vil det alltid være. Jeg kaller det for “hjemme», sier Rafed på telefon fra hovedkontoret i Oslo. Han er ansatt som spesialist innen vindkontroll-systemer i tillegg til solenergi for Statkraft, og jobber mot land som Brasil, Chile og Irland. - Jeg fikk mulighet for å bruke mer av mine interesse- og kompetanseområder, som er å jobbe med vindenergi, da ble det nødvendig å flytte, forteller Rafed.


Stolt ansatt

Rafed roser Statkraft for måten de ser potensialet i dem ansetter.

- Statkraft utmerker seg ved at de ikke ser på hvor du kommer fra og hvilket språk du snakker, men på hvordan du kan bidra til å gjøre Statkraft bedre. Selv er jeg er i fra Bangladesh og i Norge har min karriere- og personlige vekst vært fantastisk. Jeg er veldig stolt over å få jobbe for Statkraft, sier han, og roser samtidig Glomfjord.

- Jeg forelsket meg i naturen, snøen og nordlyset, og personene der er som familie for meg, forteller Rafed.

Rafed Hossein (29) har tatt sitt livs vanskeligste avgjørelse ved å forlate Glomfjord til fordel for hovedkontoret i Oslo. Avisutklippet er fra tidligere Framtia 23. september 2015, der Rafed med sine to mastergrader var kandidat til ingeniør-stilling. Han fikk jobben.

Gi til hjemlandet

Å forlate var hardt, men likevel et nødvendig steg på veien mot fremtidsmålet. Nå jobber Rafed med prosjekter globalt. - Jeg lærer mye om hvordan vi kan gjøre verden til et grønnere og bedre sted. Det er fantastisk å få være en direkte del av dét. Og mulighetene vil jeg takke Glomfjord for, der har jeg lært utrolig mye, forteller han og deler samtidig med oss sin langsiktige plan.

- Målet er å dra tilbake til Bangladesh å få implementere kunnskapen min om fornybar energi. Jeg ønsker å gjøre noe for mitt eget hjemland, avslutter han som har bodd de siste 5 årene i Glomfjord, Meløy.

 

Tekst: Irene Granberg Foto: privat


103 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page