top of page

God kakegrunn

Ble feiret i januar, kan feire igjen.

Fortjent kake i januar, og fjorårets driftsinntekter hos Halsa Bygg er egnet til mer: 57 millioner kroner, og et hyggelig driftsresultat. Fra venstre: John Åge Birkelund, Alexander Dawson, Thomas Mikaelsen, Mikael Antonsen, Kåre Danielsen, Nils Antonsen og Bjørn Kildal.


Du kjenner muligens igjen dette bildemotivet? For så så du kanskje Ny Nærings filminnslag i januar, der vi gjorde Halsa Bygg AS til vår Månedens bedrift? Ok, i denne teksten har vi mer nytt å melde, men månedens bedrift fordi

- Vi har gjort store endringer – gjort en masse grep for å rendyrke oss som byggentreprenør. Og nå kommer resultatene – 2020 ble et mye bedre år for oss økonomisk enn -19 og -18, sa daglig leder Bjørn Kildal til oss i vinter.

Siden sist er han også blitt styreleder i driftsselskapet, som har 40 ansatte. Og nå, når vinter straks er vår, kommer bekreftelsen: mens 2018 resulterte i 52 millioner kroner i driftsinntekter for butikk og entreprenør samlet, og 2019 endte på 62 millioner, kan Bjørn med et smil nå gi oss 2020-tallene:

- Omsetningen stoppet på 57 millioner, altså uten drift av butikk. Driftsresultatet ble 1,7 millioner kroner, og dette er tall vi er ekstremt godt fornøyd med!


Ny Næring 30. september 2020


Bedre kontroll, bedre økonomi

Det er ganske nøyaktig 2 år siden Ny Næring bragte nyheten om at forhandlingene var sluttført: Halsa Bygg legger ned byggevarebutikken, og Solhaug Byggevare legger ned sin virksomhet som byggentreprenør. Som Bjørns bror Kåre sa det til oss da: ‘Det er for mange aktører, og vi utarmer hverandre. Og mens lekkasjen av handel blir større og større til Bodø og netthandel, så blir fortjenesten i våre selskaper dårligere. Hvis all energi brukes til å holde hodet over vannet, da blir det ikke god ledelse av selskaper’. Kåre er i dag styremedlem hos den tidligere ‘fienden’, Solhaug Byggevare AS.

- Siden 2019 har vi rendyrket entreprenørvirksomheten, vi har fått inn kompetanse vi manglet, og vi har bedre hånd om flere deler av prosessene selv. Dessuten har vi styrket oss på prosjektledelse, fått enda bedre styring på prosjekter – dette gir oss bedre kontroll, som igjen skaper bedre økonomi i de prosjektene vi tar, forklarer Bjørn.


Siden 2019 har vi rendyrket entreprenørvirksomheten, vi har fått inn kompetanse vi manglet, og vi har bedre hånd om flere deler av prosessene selv. Bjørn Kildal

Og bedre for kundene

Årene med sterke endringer er altså avløst av den nye hverdagen. Hovedkonkurrenten på bygg er borte, og Halsa Bygg er stor og viktig byggevarekunde hos Solhaug.

- Hvordan det merkes for kundene våre? Jeg mener vi er blitt mye bedre på kundeoppfølging. Vi har tatt i bruk ny programvare og nye arbeidsmetoder, og nå er det vesentlig mindre som ‘glemmes’ eller faller mellom stolene. Vi har tatt store grep, har fått enda bedre systemer, og administrasjonen vår klarer enda bedre enn før å tjene både håndverkerne våre og kundene våre.

- At vi til enhver tid har det litt for travelt, er vel egentlig bare sunt. Det er ikke bra når man har for god tid!

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


161 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page