top of page

Grattis med læreplass!


Robin Kilvik Stensland

Alder: 17

Bosted: Gjerset, Ørnes

Yrke: Lærling som industrimekaniker ved Statkraft, Glomfjord


- Grattis med læreplass hos Statkraft, Robin!

- Takk takk! Jeg ble så glad for det og føler meg heldig. Jeg har også fått sommerjobb der. Det er en jobb med store variasjoner og miljøet er fantastisk. Vi har gode samtaler, de gjør alt for å tilrettelegge for meg og jeg har følt meg velkommen, alle er snille og hyggelige. Meløy videregående skole avdeling Glomfjord har også et godt miljø. Jeg er veldig stolt over lærerne. De har tatt vare på oss elevene, og hjulpet oss mye.


- Når fattet du interesse for faget?

- Etter tiende var jeg bestemt på å studere industriteknologi ved TIP (teknikk og industriell produksjon, red.anm.). Allerede fra barneskolen hadde jeg lyst til å gjøre noe praktisk. Jeg liker å se en forskjell, og resultater av hva jeg har gjort, og har siden jeg var liten har jeg hjulpet pappa med å snekre, sage, male og skru. Jeg ble tidlig skolelei av teoretiske fag, men tenkte framover og bestemte meg for å ‘holde ut’ til jeg begynte på videregående, forteller den reflekterte unge mannen. - For meg som er en praktiker ble nå teorien enkel, siden vi har så gode og hyggelige lærere, jeg fikk dermed lyst til å være på skolen og det er alltid hyggelig å møte alle.

 

Robin bor på Ørnes der han er oppvokst, og er sønn av Stig Stensland og Wenche Kilvik. Han har to eldre søsken, Malin Stensland og Aleksander Kilvik.

 

Tekst: Irene Granberg

Foto: Privat

125 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page