top of page

Grattis med læreplass, Svanur!


Navn: Svanur Thor Jonsson

Alder: 18

Bosted: Reipå

Yrke: Lærling i Meløyfjord Fiskeriselskap

- Grattis med læreplass i Meløyfjord Fiskeriselskap, Svanur!

- Jo, takk! Jeg er fornøyd og føler meg heldig! Etter en utplassering ombord på Meløyfjord søkte jeg dit, fordi det var spennende og lærerikt - artige karer å jobbe med, artig å være ombord og et godt miljø. Det er også spennende med en 34 meter lang båt! Meløyfjord får også ny og større båt neste sommer, det blir interessant. Jeg kommer opprinnelig fra Island, og rett etter grunnskolen i 2018 flyttet jeg og familien hit. Jeg begynte rett på Meløy videregående på Inndyr – naturbruk-linja. Andre året valgte jeg fiske og fangst. Det er en god skole som jeg vil anbefale, og du lærer masse hvis du først vil lære.


- Fra Island til Meløy vgs.? Fortell!

- Jeg hadde hørt om skolen igjennom faren min. Han har vært i Meløy-området lenge før vi flyttet til Norge. De første 2 ukene var utfordrende, da språket måtte på plass. Jeg kunne bare litt norsk. Men jeg har siden 2012 vært hver sommer i Båtsfjord. og lærte noe av språket i feriene der.


- Hva er fremtidsplanene dine?

- Det er å drive selv. Jeg eier egen 33 fots båt. Har også tenkt meg videre på styrmannsskolen. Etterhvert kan jeg tenke meg å bosette meg i Båtsfjord. Der er det større fiskemiljø, og kanskje lettere å begynne i fiskerinæringen.

Svanur bor med sine foreldre og en søster på Reipå, har også to eldre søstre som bor i Oslo og København.

 

Tekst: Irene Granberg Foto: Privat

68 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page