top of page

Grattis med læreplass, Runar!

Oppdatert: 21. des. 2020


Navn: Runar Ingolfsen

Alder: 18

Bosted: Inndyr

Yrke: Lærling ved Meløy videregående skole, ved skolens eget opplæringsfartøy for fiske og fangst, MS «Oscar Sund».

- Grattis med læreplass ved MS «Oscar Sund», Runar!

- Jo, takk! Er glad for det. Jeg har interessert meg for faget lenge og blant annet vært med bestefaren min ut på fiske i Lofoten. Jeg har gått naturbruk og deretter fiske og fangst-linja. Opprinnelig er jeg fra Svolvær men har også bodd i Fredrikstad og Bodø. Jeg kom til Inndyr med familien året jeg begynte på naturbruk-linja. Jeg kjenner noen fra Inndyr som fortalte om skolen, og i tillegg har faren min snakket varmt om den siden han selv har gått her! Derfor ba jeg om en uke hospitering fra ungdomsskolen i Bodø. Og fant jeg ut at «her ska’ é», koste hva det koste ville - jeg var ikke i tvil! Og jeg trives veldig godt.


- Hva er fremtidsplanene dine?

- Jeg har sikkerhetskurs, og når jeg tar fagprøven har jeg fått nok fartstid til å ta D5 sertifikat, som er et kystskipper-sertifikat. Da kan jeg bli skipper, som er noe jeg kunne tenke meg. Jeg vurderer også styrmannsskolen. Da kan jeg bygge videre på skippersertifikatet hvis jeg ønsker det, til å kjøre alle typer båter av alle størrelser. Men jeg får se hva jeg finner på. Nå føler jeg meg veldig etablert på Inndyr og det er her jeg vil være. Runar er sønn av Rune Ingolfsen og Marita Krane, og har en søster, Sofie Krane (f. -97).

 

Tekst: Irene Granberg Foto: Privat

79 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page