top of page

Gutta har bestemt seg!

Andreas Kirkesæther fra Sund (14) og Torben Mobakk Melkersen (13) fra Tverlandet er ikke i tvil om yrkesretningen sin, etter oppholdet på Marincamp.


Andreas Kirkesæther (13, t.v.) og Torben Aleksander Mobakk Melkersen (14) synes havbruksnæringen er spennende. Andreas fra Gildeskål har besøkt seg for å søke skoleplass på Inndyr, og Torben fra Bodø, her med laksekaret, tenker det samme.


Ny Næring fulgte Torben, Andreas og resten av gruppa en dag på den årlige Marincamp, som Kunnskapssenteret i Gildeskål (Kigok) i år arrangerte for 24. gang. Et arrangement som etterlater gode minner, nye vennskapsbånd, ny kunnskap og for mange – et svar på hvilken retning i yrkeslivet de ønsker å ta. At det bøttet ned med regn i guttenes uke, la ingen demper på stemningen, tvert imot.

Nye venner

Andreas Kirkesæther fikk tidlig interesse for jakt og fiske, etter mange turer på fjellet med foreldrene fra han var liten. - På Marincamp-en har jeg lært masse, hatt gode opplevelser og fått nye venner. Også er det masse hyggelige folk. Jeg har absolutt lyst til å gå skole her! legger Andreas til.

Torben Mobakk Melkersen sier seg enig. - Fra å ikke kjenne noen er jeg blitt godt kjent med alle og fått gode venner.

Han ble oppmerksom på skolen i Gildeskål i fjor og sendte søknad om deltakelse på Marincamp etter informasjon fra skolen på Tverlandet.

- Det hørtes kjempegøy og jeg ville se hvordan det er. Og det har vært en fantastisk uke, faktisk det beste jeg har vært med på! sier han.En engasjert og flott guttegjeng på årets Marincamp på Inndyr. Instruktørene Elise Olafsen og Sofie Forfang bak til venstre og til høyre, og Salmon Center-leder Randi Busch Bøkestad foran til høyre.


På Kigok-laget

Ventelisten for å delta på Marine Camp, viser populariteten. - Dette er kjempeartig! Hver høst arrangerer vi opplevelser og aktiviteter i to uker, én for jenter og én for gutter, for alle 9. klassinger i Nordland som er interessert i og nysgjerrig på sjømatnæringen. Ungdommen får innblikk i muligheter som ligger i denne spennende næringen, forteller Kigok’s prosjektleder for Marincamp, Isabel Bergseter Hansen (36).

- Dette er gratis for deltakerne. For å gjøre dette mulig, går flere bedrifter og organisasjoner innen fiske og havbruksnæringen sammen om å støtte Marincamp, forteller Isabel og berømmer alle samarbeidspartnerne bak satsingen.

Ungdommen får innblikk i muligheter i denne spennende næringen. Dette er veldig populært, og kjempeartig! Isabel Bergseter Hansen

Håper på elever Hun gir også ros til instruktørene Sofie Forfang, Elise Olafsen og Sigurd Klykken. - Vi håper med dette at flere ungdommer får kjennskap til utdanningen, og får lyst til å komme hit og gå skole, avslutter hun. I Salmon Center forteller Randi Busch Bøkestad og Lise Mari Fredriksen fra Gildeskål Forskningsstasjon om de varierte mulighetene i næringen, samt fiskens reise fra rogn til den kommer på matbordet. Så tar de ungdommene ut med rib til merdene. Deretter er det kurs i knuter og knoper, dissekering av laks og lunch med grillet laks på menyen, før ungdommene drar på andre aktiviteter.


Daglig leder Randi Busch Bøkestad (t.v.) ved Salmon Center og hennes kollega Lisa Mari Fredriksen - begge stortrives på jobb i havbruksnæringen.


Valget er sjømat

Andreas er ikke i tvil om at dette oppholdet gav mersmak. - Jeg var interessert før jeg deltok på Marincamp, men etter oppholdet er jeg blitt enda mer bestemt på å søke, sier han.

- Jeg fant det ut første dagen jeg kom hit! Her ser jeg for meg at jeg kan være i flere år, sier Torben.

De gode vennene er samstemte om noen av høydepunktene som blant annet var kajakk, skyting på leirduebane og sikkerhetskurset hvor de fikk hoppe fra undervisningsbåten Oscar Sund, samt fisketur utenfor Sandhornøya. Etter vårt besøk er det mer på programmet som skal oppleves.


Det har vært en fantastisk uke, det beste vi har vært med på så langt! Ta sjansen og send en bra søknad! Andreas (14) og Torben (13)

Klar oppfordring At dette er en opplevelse for livet, er guttene ikke i tvil om.

- Det er bedre enn ferie, sier Torben. - Og for de som er interessert i å bli med neste år?

- Ta sjansen, og send en bra søknad, er en klar oppfordring fra Andreas. - Og søk tidlig, legger Torben til.


Kurs i knuter og knoper med (f.v.) Andreas, Emil Sivertsen (14) og Torben.

 

Tekst og foto: Irene Granberg

36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page