top of page

Han er i gang

Matias Slettmyr Godtfredsen (23) har klare fremtidsplaner, men prioriterer først fagbrev. Det gir han verdifull erfaring når han skal ta ingeniørutdannelse.

Matias Slettmyr Godtfredsen vil utdanne seg til byggingeniør, men aller først tar han fagbrev som betongarbeider.

- Jeg skal jo egentlig bli byggingeniør... og jeg er for så vidt i gang, ettersom jeg allerede har gått to år på forkurs til ingeniør, begynner han. Fauske-gutten tok studiekompetansen på videregående, hadde et jobbår hos Moldjord Bygg og Anlegg, etterfulgt av et jobbår hos Moldjord Bygg og anlegg, før han fant han veien til Trondheim og startet på forkurs til ingeniør. - Men etter mange år med skolegang og studentøkonomi var motivasjonen laber, så da muligheten for å ta fagbrevet som betongarbeider hos Moldjord bydde seg, føltes det som en produktiv pause fra studiene, fortsetter han.


Viktig jobb Han har hatt sommerjobb hos Moldjord Bygg og Anlegg siden han var 18 år gammel, og begynner å bli godt kjent med både de ansatte og jobben. - Det er en fin gjeng som jobber her, mange flinke folk. Jeg trives godt i selve jobben også, selv om jeg gleder meg til å kunne ta enda mer del i planleggingen i fremtiden, sier han.

Forskaling og støping er én av flere ting man skal kunne godt som betongarbeider, men man skal også forstå instruksene for jobben. Det er tross alt denne jobben som gjør at bygget kan stå stødig i mange, mange år.

- Ja, grunnarbeidet er viktig for hele byggeprosessen, og det er mye som kan gå galt hvis du lar det gå i surr med tegningene du har fått. Når du jobber med betong, så er det ikke bare å gjøre jobben om igjen heller – den stivner raskt, ler han.


Alltid interessert

I familien finner vi flere ingeniører - både bestefar Sten Gunnar Slettmyr, og storebror Gøran Indregård praktiserer innenfor bygg og anlegg, sistnevnte også i Moldjord Bygg og Anlegg. Selv sier han at han aldri har vært i tvil om hvilken bransje han skulle inn i. - Interessen jeg har for bygg og konstruksjon har jeg hatt helt siden jeg fikk mitt første legosett som barn tror jeg, smiler han. - Til vanlig ser du jo bare hus og bygninger stå ferdig, men det å ha innsikt i hvordan det er satt opp, hvordan det må konstrueres for å tåle både vekt, vær og vind – det syns jeg er veldig spennende!Interessen jeg har for bygg og konstruksjon har jeg hatt helt siden jeg fikk mitt første legosett som barn. Matias Slettmyr GodtfredsenViktig erfaring

Når man står der som nyutdannet ingeniør uten arbeidserfaring i bransjen, har du mye du skal sette deg inn før du kan gjøre en god jobb for et firma – dermed kan tidligere erfaring være svært nyttig.

- Mange går rett på ingeniørutdannelse etter videregående, som er vel og bra dét – men med fagbrev i bunnen har du innsikt i hvordan det arbeides i felten og du har god oversikt over både utstyr og maskiner, forteller han. - Tidligere jobberfaring vet jeg at mange arbeidsgivere ser etter, så forhåpentligvis gir det meg en fordel i en fremtidig jobbsøkeprosess.


 

Matias Slettmyr Godtfredsen (23)

Vokst opp på Fauske, hvor han gikk både grunnskole og videregående skole. Hadde et jobbår hos Moldjord før han tok et år med økonomi og ledelse ved UiN, deretter begynte han på ingeniørutdannelsen i Trondheim. Får nå full opplæring i bedrift hos Moldjord Bygg og Anlegg hvor han tar fagbrevet som betongarbeider over tre år.

 

Tekst: Synne Bakken Ulsnæs Foto: Edmund Ulsnæs

499 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page