top of page

Jonas er fersk – men gira!

I midten av april var hans første dag på jobb som prosjektleder/teknisk tegner hos Halsa Bygg. – Jeg elsker å lære nye ting, sier Jonas Hestdahl (34).


Jonas Hestdahl


Full av kunnskap og engasjement går Jonas nå løs på ny jobb, etter å ha fullført bachelor-graden som ingeniør. - Jeg har studert en del, og gjort litt forskjellig her og der. Så nå er det deilig å ha ´landet´ litt med fast jobb, smiler han. Han er oppvokst på Ørnes, hvor han gikk grunnskole før han så tok studiekompetansen ved Meløy videregående skole. Deretter har det skjedd mye – vi snakker jobb i kommunalteknisk drift i Meløy, fagbrev i produksjonsteknikk og jobb i Industriparken, et år i Garden, et år utdannelse som dataingeniør og nå nylig bachelor som byggingeniør.


Liker å lære - Det er jo når man er ferdigstudert og kommer ut i arbeidslivet at læringen begynner, sånn på ordentlig. En dag hvor man ikke lærer noe nytt, er en bortkastet dag i mine øyne, smiler han lurt. Og all erfaringen Jonas har opparbeidet seg kommer godt med i ny-jobben hos Halsa Bygg -der er det nemlig stor variasjon i oppdragene, og ikke minst i oppdragsgiverne. - Det er jo det som gjør jobben spennende, tenker jeg. Alle de forskjellige jobbene, som varierer i både omfang og størrelse. Og så kommer jo kunnskapen fra tiden min i Industriparken veldig godt med, jeg kjenner til både folk og prosesser som kan være verdifullt i denne jobben også.


En dag hvor man ikke lærer noe nytt, er en bortkastet dag i mine øyne! Jonas Hestdahl

Variert hverdag Arbeidsoppgavene byr også på variasjon – Jonas får etter hvert jobbe med logistikk, bemanning til prosjekter, HMS og økonomi, for å nevne noen.

- Jeg liker at det er mye forskjellig å drive med, og at man får være både på kontor, men også ute i felt!

Jonas er sønn av Stein-Ivar Hestdahl og Elin Aunet. Han har to brødre – Jesper og Jørgen, og er for øyeblikket bosatt på Ørnes, men planlegger flytting nærmere sin nye arbeidsgiver etter hvert.


Satser på Jonas


- Vi hadde mange gode og kvalifiserte søkere på denne stillingen. Men totalt sett så tror og håper vi at Jonas er rette mannen for oss! Bjørn Kildal er daglig leder i Halsa Bygg.

f.v. daglig leder Bjørn Kildal og Jonas Hestdahl.


Jonas er fortsatt fersk i jobben, så akkurat hvordan veien ser ut er vanskelig å si. Men lederen har god tro på at Jonas blir en viktig ressurs for bedriften.

- Vi er opptatt av å tenke langsiktig. Vi legger ned en god del innsats i opplæring, så for oss er det viktig at vi får på plass folk som ønsker å være hos oss og vokse i jobben. For Halsa Bygg er det å ha gode prosjektledere og tegnere veldig viktig – det legger grunnlaget for et vel gjennomført prosjekt.


System og orden - Det å ha ryddige og pliktoppfyllende folk har mye å si for hele prosessen egentlig. Er prosjektlederen rotete av seg, så kan man ikke forvente noe annet av arbeiderene. Så system og orden er kjempeviktig, og mitt inntrykk er at Jonas er veldig ryddig av seg.

Jonas har fagbrev fra prosessen, og har jobbet i Industriparken – det er et pluss for den nye arbeidsplassen!

- Mye av omsetningen vår kommer nettopp fra industrien, så det at han har jobbet i parken og har den arbeidserfaringen er veldig positivt. I tillegg så har han en alder som jeg mener passer oss veldig godt. Han er gammel nok til å ha opparbeidet seg en del erfaring, men ikke så gammel at han har lagt til seg uvaner, smiler Bjørn.

 

Tekst: Malin Ulsnæs og Synne B. Ulsnæs. Foto: Synne B. Ulsnæs


634 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page