top of page

Kvalitetslederen er valgt

Over 30 søkte, da Helgeland Smolt lyste ut den spennende stillingen. En 41-åring fra Ørnes fikk tilbudet, og har nå takket ja.


Bioingeniør Marianne Johansen melder overgang fra laboratoriumledelse til kvalitetsledelse. Hun er Helgeland Smolts nye kvalitetsleder.


1. juni tiltrer Marianne Johansen (41) som kvalitetsleder for Helgeland Smolt. Hun forlater dermed sin stilling som gruppeleder for SINTEF Norlab i Glomfjord, en funksjon hun har hatt siden november 2015.

- Dette er en ansettelse vi er meget fornøyd med, fastslår daglig leder Tor-Arne Gransjøen.

- Responsen på utlysningen var stor, med over 30 søkere. Underveis har vi vurdert mange gode kandidater, fram til vi nå tilbød stillingen til Marianne Johansen.


Forlater lederjobb

Og Marianne har takket ja, og jobber dermed oppsigelsestiden sin for SINTEF Norlab, som driver laboratorium med i alt 5 ansatte i Glomfjord.

- Jeg har en flott jobb og stab her, og det var slett ikke slik at jeg følte jeg måtte bytte jobb. Men, av og til dukker det opp spennende muligheter som man vil utforske, for å prøve noe nytt og utvikle seg videre, sier bioingeniøren som opprinnelig er fra Storjord i tidligere Tysfjord, men har vært bosatt på Ørnes i Meløy siden 2010.

Hos Helgeland Smolt, som så langt har produksjonsanlegg i Sundsfjord i Gildeskål og i Reppen i Rødøy, erstatter hun Line Holm (47). Line har vært smoltprodusentens kvalitetsleder siden februar 2015, etter 18 år hos EWOS/Cargill på Halsa – nå er hun på vei inn i annen jobb i Bodø.


På nytt pågår er det travel anleggsvirksomhet i Sundsfjord – Helgeland Smolt bygger ut, igjen.


Nytt, men kjent

Helgeland Smolt har vært i sterk vekst siden den første produksjonen begynte i Sundsfjord i 2010, og er på omsetning blant de største, private virksomhetene i grensekommunene mellom Salten og Helgeland. Bedriften bygger for tiden ut produksjonen i Sundsfjord, og planlegger det samme i Reppen.

- Selv om nye blir nytt for meg i Helgeland Smolt, dreier dette seg jo om ansvar for gode systemer og rutiner for å sikre og heve kvalitet, og om helse, miljø og sikkerhet. Dette har vært en viktig del av jobben min også i SINTEF Norlab, men det blir spennende å ha dette som hovedarbeidsfelt! sier Marianne Johansen.

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


1 445 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page