top of page

Lede-lysten tilbake

Oppdatert: 25. apr.

Etter sju år i kulissene står gründeren fremst på scenen igjen. Bedriften han selv etablerte i 2006 har vokst kraftig under andres ledelse.


- Det er ikke noe jeg har tenkt på før nå, men da Pål Einar gav beskjed om at han sier opp, kjente jeg på lysten igjen, smiler Bjørn-Wiggo Eriksen.

- Han har gjort en jobb med å sette ting i system i bedriften – nå finnes det kanskje muligheter til å utvikle dette videre.


Tilbake som sjef

Ingen sure miner, når Pål Einar Olsen har sagt at nok er nok, han slutter som daglig leder i Industrivisualisering AS (INVIS). Greit og naturlig, sier gründeren, og så var det i påsken i år at han staket ut veien videre, og presenterte dette for bedriftens styre.

- Nå blir jeg ansatt som daglig leder i 25 prosent stilling, og vi leter etter en person med rett utdanning som kan vokse inn i stillingen som personal- og administrasjonsleder, opplyser Bjørn-Wiggo.

Da Pål Einar avløste ham i lederjobben for over sju år siden, var han selv nøye med å holde seg på sidelinjen. Nå kommer han inn på banen og overtar kapteinsbindet igjen.

- Men, jeg er ingeniør og prosjektleder -jeg må jobbe med det jeg kan. Så da trenger jeg en person inn som kan bistå meg i det daglige, og overta systemene som nå er gode, både på økonomi og administrasjon.

- Dessuten oppretter vi en ledergruppe, der den nye personen, jeg selv og to andre ansatte inngår. Der diskuterer vi ting sammen, sånn at jeg slipper å spekulere alene. Jeg trenger folk som tenker annerledes enn meg selv, understreker han.

Veiene skilles: Bjørn-Wiggo (t.h.) etablerte og utviklet – Pål Einar systematiserte og bygget videre. INVIS-inntektene er økt fra 800 tusen til over 17 millioner kroner siden starten i 2006. Nå overtar gründer Eriksen på nytt som daglig leder, og ser muligheter for videre utvikling.


- Gjort oss mer stolt

- Både staben og driftsinntektene har vokst jevnt og betydelig siden Pål Einar ble daglig leder. Han etterlater et tomrom?

- Ja, helt klart, og noe av det skal vi fylle med å finne den nye personen.

- Pål Einar har fått ting på plass, gitt oss bedre styring, og gjort oss flinkere på å få den betalingen vi fortjener for jobbene våre. Vi har utført jobben, mens han har gjort oss mer stolt av det vi gjør, for det vi gjør er veldig bra! sier Bjørn-Wiggo.

Han selv ledet bedriften gjennom spennende, men krevende, etableringsår fra 2006. Kundene var begeistret, men markeder svingte, noen sviktet, inntektene likeså. Siden 2016 er imidlertid veksten uavbrutt, der INVIS i fjor passerte 17 millioner kroner i driftsinntekter, og staben i år teller 15 for første gang.


Lettere å være større

- I forretningsplanen vår for 2021-25 ser vi om lag 20 ansatte som et mål, opplyser Pål Einar.

- Ja, det kommer fordeler med å bli større, for større prosjekter gir mer langsiktighet, forteller Bjørn-Wiggo.

- Mens gjennomsnittsoppdraget vårt for fem år siden var kanskje rundt 30.000 kroner, er det i dag 80-100. Administrasjonen bak dem er omtrent den samme, men med større prosjekter blir økonomien bedre, og vi tør å ta nye, større prosjekter og kan tenke drift på lang sikt, forklarer Pål Einar.

- Samtidig ansetter vi ikke folk før det kommer naturlig og kjennes trygt. Men, hvis vi kunne klart å fylle dette bygget vi sitter i, kunne det vært bra – vi har i dag tre ledige kontorer, smiler Bjørn-Wiggo. 

Pål Einar Olsen (f. 1980)

Opprinnelig fra Sortland, bosatt i Meløy siden 2007. Mastergrad i mikroteknologi NTNU, så prosjektingeniør og senere vedlikeholdsingeniør hos REC Wafer i Glomfjord. Ingeniør i INVIS fra 2012, daglig leder fra 2016 og til juni i år. Gift med Marthe Barvik, to barn.

 


Bjørn Wiggo Eriksen (f. 1966)

Oppvokst og fortsatt bosatt i Gildeskål. Fagbrev som industrimekaniker, senere utdannet maskiningeniør, og etablerte Industrivisualisering (INVIS) i 2006 – firmaet spesialiserer seg på tredimensjonal laserskanning, industrimåling og prosjektledelse. Bjørn-Wiggo var daglig leder til 2016, og overtar jobben på nytt fra juli i år. Har tre voksne barn.


 

Jeg satser på å finne noe der min erfaring kan komme til nytte. Nå skal jeg bruke tid på å finne hva dét kan være. Pål Einar Olsen

- Dette er noe jeg har grunnet på en stund, ja. Fordi dette er en så flott arbeidsplass og kjempegod jobb, har jeg brukt litt tid. Men, nå er det riktig at jeg avløses av noen som kan gi ny energi og drivkraft i virksomheten. Blitt litt mett Pål Einar Olsen forklarer til Ny Næring beslutningen som INVIS-staben og styret i bedriften har kjent til noen uker allerede. At han fratrer som daglig leder i slutten av juni, etter 7 ½ år i stillingen, og etter over 11 år i bedriften, den som Bjørn-Wiggo Eriksen grunnla i 2006. - Hvorfor? Vel, det er vel slik at alt det medfører å ha det overordnede ansvaret for administrasjonen av bedriften, all kontakten utad med markedet, å sørge for at den stadig voksende staben har nok å gjøre og de rette oppgavene – det har nok krevet en del energi, slik at jeg er blitt litt mett, i den rollen. - Ny jobb? - Vi er alle avhengig av å ha en jobb å gå til, og jeg satser på å finne noe der min erfaring og mine egenskaper kan komme til nytte. Akkurat nå skal jeg bruke litt tid på å finne ut hva dét kan være.

Pål Einar Olsen

Trenden fortsetter INVIS er i rute. Altså mot å fortsette en veldig hyggelig trend. En trend som har vart vedvarende siden Pål Einar selv overtok lederjobben: jevn og tydelig økning i driftsinntektene, år for år. - Riktignok er vi akkurat nå litt bak budsjettmålet vårt, fordi vi har hatt litt lavere kapasitet en periode. Og så blir vi selvsagt litt usikre hvis det er fare for streik hos noen av kundene våre - vil dette få konsekvenser for prosjekter i andre halvår? Av erfaring vet vi også at det som ser sant ut i april, ikke nødvendigvis blir sant i august. Men, altså: ut fra de signalene vi får, ser trenden bra ut for oss også dette året. Ny jobb uavklart - De fleste vet nok at du er listetopp for Høyre foran høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg i Meløy. Altså «risikerer» du å bli vår nye ordfører, hva tenker du om dette? - Beslutningen om å slutte som daglig leder i INVIS er noe jeg har båret på en tid, og er helt uavhengig av politikken. Jo, jeg skal fortsatt gjøre en samvittighetsfull jobb med lokalpolitikk, men kan selvfølgelig ikke forutsette at høstens valg fører til at jeg får et betalt verv som ordfører. - Ny ingeniørjobb? - Vel, det er veldig lenge siden jeg jobbet med fagfeltet mitt fra utdanningen, og en jobb som prosjektingeniør i INVIS har jeg ikke de rette forutsetningene for, og er derfor ikke aktuelt. Men, så har jeg jo erfaring med metoder innenfor ingeniørfaget, og kanskje personlige egenskaper der jeg er ganske strukturert og har bra arbeidskapasitet. Så, jeg håper at dette kan hjelpe meg når jeg skal finne min neste jobb, smiler han.


 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs408 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page