top of page

Michael tar ansvar

– Jeg har vært nestformann og dermed avløser for skiftleder siden 2007, så litt erfaring har jeg! 1. mars begynte Michael Sagen (39) i ny-jobben som skiftleder i PKL hos Yara.

Michael Sagen


- For meg føltes det som en naturlig overgang, jeg begynner å bli eldre og jeg har jobbet her en stund nå, så da Fred-Ove Pedersen rykket opp som driftsleder, falt det seg naturlig å søke som skiftleder, forteller han.


Spennende jobb

- Som skiftleder er man ansvarlig for alle arbeidsprosessene som pågår i løpet av et skift, pluss at man har personalansvar for de som er på jobb. Det er en veldig spennende jobb!

På Michael sitt skift er de 8 som jobber, inkludert Michael selv og en lærling.

- Folk er forskjellige og har forskjellige behov, så som skiftleder er det viktig å tilrettelegge og kjenne de du jobber med, forklarer han. Som skiftleder går man foran som eksempel, og det å legge til rette for et godt arbeidsmiljø er, i tillegg til alt av produksjonsansvar, en viktig del av jobben. - Jeg synes vi har et godt arbeidsmiljø, og tror at alle trives godt på jobb. Det er viktig at folk trives, hvis ikke gruer man seg til å dra på jobb om dagene, og dét er ikke noe greit, påpeker han.


Går av seg selv Arbeidsoppgavene, til tross mye ansvar, de tar Michael på strak arm. - Jeg kjente jo en del på ansvaret i begynnelsen, som nestformann, da jeg var ung og relativt ny. Men nå går mye av seg selv, man er blitt litt dreven etter hvert, humrer han. En krevende start har han likevel fått, med tanke på pandemien som fortsatt preger arbeidshverdagen i stor grad. - Vi har en del restriksjoner, og det er mye å ta hensyn til. Men vi flytter folk rundt, og får det greit til. Så det byr ikke på noen veldig store problemer.

Michael begynte som vikar hos Yara Glomfjord i 2002, og tok fagbrev i logistikk via kveldsskole rundt 2007, da som fast ansatt. Han er sønn av Per og Raili Sagen og gift med Lorena Sagen. Sammen har de nylig fått en liten jente – Lucy Victoria (2 mnd.)

 

Tekst: Malin B. Ulsnæs. Foto: Edmund Ulsnæs


113 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page