top of page

Moldjord signerte ny og stor

Den første nyheten var at Helgeland Smolt legger 200 millioner kroner på bordet til entreprenører som skal sørge for ny utbygging i Sundsfjord. Nyheten nå er Moldjord Bygg og Anlegg.

Midt i dette bildet ser vi den om lag 5.000 kvadratmeter tomta som nå tas i bruk for en ny utbygging av smoltanlegget i Sundsfjord. Helgeland Smolt AS investerer 200 millioner kroner, og etter at Finneid Sveiseverksted fikk ståljobben, er det nå klart at Moldjord Bygg og Anlegg skal utføre de betydelige grunn- og betongarbeidene.


- Vi var i gang med oppsettet vårt mandag i denne uka, og har de siste dagene samlet ressurser. I tiden framover må vi ha 10-12 mann i tomta, og da må vi leie inn både en del folk og en del maskiner, forklarer Hallvard Johansen.

Han er prosjektleder hos Moldjord Bygg og Anlegg, og i Sundsfjord samarbeider han nå tett med sin egen kollega Per Nymo. Hallvard er nemlig den som skal lede entreprenørens grunnarbeid og betongjobb i Helgelands Smolt nye storsatsing. Hektisk.- Ja, framdriften er knallhard! Det er forespeilet enn tøff tidsplan for byggingen. For vår del blir prosjektet å pågå i 10-12 måneder fra nå av. Hallvard Johansen

Artig å kapre

Det var i dette årets uke 3 at partene signerte kontrakten, som har en verdi på om lag 20 millioner kroner eks. mva. Fra før hadde Helgeland Smolt-sjef Tor-Arne Gransjøen da signert Finneid Sveiseverksted på Fauske, til stålkonstruksjonene til det 4.700 kvadratmeter store nybygget. Da Ny Næring bragte nyheten om ny smolt-utbygging tidligere i år, pågikk forhandlingene der en lokal aktør forhåpentligvis straks skulle signeres. Dette var altså Moldjord.

- Det er artig at vi klarer å kapre en sånn jobb, og at det er en lokal bedrift som kan komme med så store oppdrag. Og det er jo dette vi er gode på! smiler Hallvard.

Han er godt kjent i Sundsfjord. Senest i 2018-19 prosjektledet han ferdig for Moldjord under Helgeland Smolts 120-millionerutbygging – det 2.100 kvadratmeter store nabobygget til det som nå skal reises. Den gangen i spann med Overhalla Betongbygg, som bygget med betongelementer – denne gangen setter altså Finneid Sveis opp stålbygg, mens Moldjord leverer og bygger med om lag 1.100 kubikkmeter betong. Kontrakter på prosessutstyr og ulikt installasjonsarbeid landes senere.


Ved forrige utbygging i Sundsfjord ble sprengkulde og is en utfordring ved byggestarten i januar 2018. Denne gangen har Helgeland Smolt «jukset litt», ved at tomta for nytt bygg ble opparbeidet allerede i fjor høst.


Må utvide, raskt

- Det er en stor milepæl midt i mai, når den første av fire veksthaller skal stå klar, opplyser Hallvard.

Som ved forrige utbygging også innledet jobben i januar, og den gangen gav sprengkulde store is-ufordringer i starten. Ser bedre ut nå, og dessuten har Helgeland Smolt vært i forkant, ved at Moldjord allerede på sensommeren i fjor utførte oppdraget med å opparbeide tomta.

- Vi kjenner Moldjord godt fra tidligere prosjekter. De er ikke alltid billigst, men er en pålitelig leverandør som leverer godt både på tid og kvalitet, fastslår Tor-Arne Gransjøen.

Og fortsetter:

- Vi har tillatelse til å produsere om lag dobbelt så mye som det vi gjør i dag, i Reppen og Sundsfjord. Og siden kundene våre, som også er våre eiere, etterspør større smolt, trenger vi å utnytte dette, og skaffe oss mer anleggsmasse raskt, opplyser Tor-Arne Gransjøen.

Ved ferdigstillelsen i Sundsfjord neste vår utgjør denne anleggsmassen 29.000 kubikkmeter kar-volum, og for å sikre denne nye utbyggingen, gikk eierne Nova Sea, Lovundlaks, Gildeskål Forskningsstasjon og Selsøyvik Holding inn med 50 millioner kroner i ny egenkapital.

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

742 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page