top of page

Næringsadresse Kilvika

Mange har lenge ønsket seg Kilvika som Meløys nye og innholdsrike næringsområde. For å lande og kunne starte etableringer har Meløy kommune engasjert en gründer og industriveteran som prosjektleder.


Kilvika – det perfekte næringsområde – men relativt uutnyttet. Kan man kanskje påstå om det over 100 dekar store området tett på Statnetts kraft-veikryss, Svartisen Kraftverk og Nordland Betong sin betongstasjon i Kilvika. Nå skal påstanden bli til nye etableringer.


- At vi kan vise at vi har kompetansen selv, til å utvikle noe som er økonomisk lønnsomt og bærekraftig her! begynner han.

- Det er spennende: vi trenger ikke hente folk fra andre siden av jordkloden, når vi i Glomfjord og omegn har mye av den kunnskapen som skal til!Vi trenger ikke hente folk fra andre siden av jordkloden, når vi i Glomfjord og omegn har mye av den kunnskapen som skal til! Bjørn-Wiggo Eriksen

Perfekt i Kilvika

Engasjert i fjæra: Bjørn-Wiggo Eriksen møter Ny Næring til prat, her i havkanten hvor Nordfjorden blir til Kilvika. Han hamrer poengene sine engasjert fast med høyreneven.

- Her har vi tilgang til kortreist kraft, vi er nær alle servicebedriftene i industriparken, og nært andre store virksomheter som vil satse. Og så har vi det grønne skiftet, så: kan vi med krafta og vannet, og ved å utnytte hverandres styrker, skape noe nytt og spennende? Ja, dét er jeg helt sikker på!

Han som selv er gründeren bak engineering-virksomheten INVIS, som i dag har 12 ansatte, er begeistret for mulighetene i Kilvika. Nå har prosjektlederen fått et viktig oppdrag: prosjektlede i havn Kilvika som det lovende produksjonsområde alle mener det er.


Stor flyttejobb

- Først og fremst skal jeg avklare dette med vei, vann og strøm, og få dette tilrettelagt. I dette blir det en viktig del å snakke med alle aktørene, høre deres tanker og meninger, forteller han.

Fra april i år er han engasjert av Meløy Utvikling, Meløy kommune og Helgeland Smolt til å gjøre denne jobben. - Vi har skannet alt på land, vi har skannet havbunnen, og grunnen og massen og rasfaren er undersøkt.

- Nå tenker vi å flytte på ca. 200.000 kubikkmeter masse fra det som kalles Statkraft-fyllinga – den skal vi bruke til å fylle ut ca 45 dekar i fjorden. For det må lages en bedre havn.


Vil skynde på

Kilvika har vært på Meløy kommunes agenda lenge. Det er viktig å ha klargjorte næringsarealer for å kunne lokke nye produksjonsetableringer. Helgeland Smolt vurderer Kilvika for kommende smoltanlegg, og har sammen med Meløy Utvikling KF og formannskapet i Meløy finansiert dette årets prosjekt, som Bjørn-Wiggo altså leder.

- Og skulle det ikke bli smoltanlegg her, ligger det uansett veldig bra til rette for å få til mye spennende i Kilvika. Men det er viktig å få landet ting fort nå, vi vil ikke at enda flere år skal gå, fastslår han.

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


123 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page