top of page

Ny lærling hos Yara

Navn: Rafael Nygård Alder: 18 Bosted: Glomfjord Yrke: Lærling i kjemiprosessfaget hos Yara


Marcus Klungseth t.v. og Rafael Nygård t.h. Foto: Eva Aspvik/Yara


- Gratulerer med læreplass hos Yara, Rafael! - Tusen takk for det. På ungdomsskolen var jeg vel som ungdommer flest – og hadde ikke peiling på hva jeg skulle gjøre videre. Jeg hadde en drøm om å bli fotballspiller da jeg var yngre, men med årene skjønte jeg at det var litt urealistisk, heh. Så da måtte jeg nesten finne på noe annet! Etter å ha hørt veldig mye positivt om skolen i Glomfjord begynte jeg på kjemi- og prosesslinja, og det angrer jeg ikke på i dag.


- Hva inspirerte deg til å gå denne yrkesveien? - Jeg er født inn i en skikkelig prosessfamilie, med både morfar og onkel som har jobbet mange år i bransjen - og en storebror som nettopp har tatt samme utdanningen som meg. De har alltid snakket positivt om denne typen arbeid, så jeg er vel litt inspirert av dem.


Rafael Nygård


- Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? - Det kommer litt an på hvor jeg er i fabrikken. I våtdelen henter vi pH-prøver annenhver time som leveres på kontrollrommet for analysering. Sånn følger vi med på at gjødsla blir så bra som overhodet mulig. I tørrdelen produseres selve gjødsels-kornene, og da har jeg ofte en egen produksjonsløype som jeg har ansvar for. Uavhengig av hvor vi er i fabrikken utfører vi mye vedlikehold og rengjøring av produksjonsutstyret for å avdekke eventuelle feil eller mangler.


Foreldrene til Rafael er Line Peggy Pedersen og Jens Halstein Seeberg Nygård, og han har en storebror, Jens Lucas Nygård (20).

 

Tekst: Synne Bakken Ulsnæs Foto: Privat/Eva Aspvik/Yara

102 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page