top of page

Ny utdannelse, ny jobb

Folk flest fullfører utdanningen sin, og så skaffer de seg fast jobb. For Isabell Kjellså (29) ble det motsatt – bare et halvår inne i utdannelsen sin kapret hun drømmejobben!

Isabell Kjellså


- Jeg var veldig usikker på om jeg kunne klare å være både student og lærer på samme tid, men nå er jeg utrolig glad for at jeg tok sjansen, smiler Isabell.


Høsten 2020 begynte hun nemlig på utdannelsen som yrkesfaglærer på Nord Universitet, og da tiden var inne for praksis, havnet hun hos Meløy Videregående skole avd. Inndyr. - De fire ukene jeg tilbrakte i praksis på skolen var så fine. Det var så usedvanlig godt arbeidsmiljø, hvor alle ønsket å samarbeide og bygge hverandre opp. Jeg skjønte raskt at dette både var jobben og plassen for meg, forteller Isabell.


Riktig erfaring

I slutten av februar trådde hun inn stillingen som lærer i akvakultur, hvor hun drar stor nytte av tidligere utdanning og arbeidserfaring. - Jeg gikk naturbruk på VG1 og akvakultur på VG2, og har jobbet mange år i næringa – både på matfiskanlegg og settefiskanlegg, forklarer hun.

Men selv om hun kjenner faget godt fra før, er hun nå i en helt annen rolle enn tidligere.

- Ja, det har blitt noen sene kvelder for å sette seg ordentlig inn i fagstoffet igjen, men det å kunne kombinere den tidligere arbeidserfaringen min med den nye utdannelsen syns jeg er veldig fint. Og så er jo elevene så flotte, det gjør det ekstra gøy, sier hun.


Kom hjem Isabell kom flyttende med familien til Inndyr i 2018 da samboeren fikk tilbud om fast jobb.

- Vi har bodd flere steder i landet de siste årene, men har egentlig aldri funnet oss helt til rette. Så da muligheten bydde seg var det strake veien hjem, smiler hun. Hun har selv vokst opp på Inndyr, og har en samboer som er fra Sørfold. Med to gutter på 5 og 2 år, var det deilig å bo nært familie og venner igjen.

- Å bo på en liten plass føles trygt på mange måter, og vi har blitt tatt så utrolig godt imot av alle menneskene her. Den umiddelbare følelsen av å høre til, er etter min erfaring ganske unik - og ikke noe jeg kan si at jeg har opplevd de andre stedene vi har bodd, avslutter hun.

 

Tekst og foto: Synne Bakken Ulsnæs

124 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page