top of page

Nyansatt i Statkraft

Ønske om å tilbringe mer tid med sønnen, var Tobias Bjarmann-Simonsen (28) sin hovedmotivasjon for å flytte til Meløy. Da han fikk jobbtilbud ved Statkraft AS, tok han med seg samboer og bosatte seg i Glomfjord.- Selv om jeg har hatt hjemmekontor siden oppstart, har vi heldigvis fantastiske digitale verktøy nå til dags som gjør det enkelt å kommunisere med kolleger, forteller Tobias, som tiltrådde stillingen som spesialist i teknisk dokumentasjon ved teknisk dokumentasjonssenter i Glomfjord. Det internasjonale kraftselskapet Statkraft AS er heleid av den norske stat og er Europas største produsent av fornybar energi.


Investerer i nyansatte

Tobias har lang erfaring fra Eltel Networks AS, med avdelinger nasjonalt og internasjonalt og er godt kjent med teknisk dokumentasjon fra før.

- Selv om jeg ikke hadde de formelle kvalifikasjonene kunne erfaring kompensere for dette, hvilket jeg allerede har fått bruk for, forteller han og legger til at et av ønskene ved oppstart var god opplæring og kursing innenfor relevante områder.

- Statkraft har investert i sine nyansatte ved å ha vært veldig behjelpelig med tilgang til ulike opplæringsportaler. Arbeidsgiver gir meg også muligheter ved å bistå med eventuell etterutdanning som er et veldig bra tilbud, legger Tobias til.


Elektronikk i blodet

Bodømannen som har bodd både i Mexico, Rognan og Trondheim har nedarvet elektrointeresse fra hans oldefar, Trygve Simonsen som startet entreprenørfirma i Bodø med samme navn.

- Min farfar overtok, deretter min far som solgte det til Elektro AS i Bodø. Jeg gikk elektrolinjen, med allmennfaglig påbygning. Tok så fagbrev i telekommunikasjonsmontørfaget, og senere universitetsfagene ex-Phil, rettslære og organisasjon.


Reale folk

Tobias ser for seg en fremtid i Meløy og Statkraft AS.

- Det er et fremtidsrettet selskap som fremstår som en robust og trygg arbeidsgiver, sier han og roser samtidig kollegaene.

- Det er en bunke med reale folk som er behjelpelige og samarbeidsvillige. Jeg har blitt positivt overrasket, sier han med et smil. I tillegg er det en vanvittig flott natur her, avslutter Tobias, som bor i Glomfjord sammen med samboer Johanne Nilsen og er far til Benjamin (f. 2012).

 

Tekst: Irene Granberg Foto: privat


173 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page