top of page

Og nå: betongsolid løsning

Ny Nærings lykkelige formål er å fortelle suksesshistorier fra næringslivet. I dag smeller vi til med en skikkelig glad-nyhet! I hovedrollene: Nordland Betong AS og Terje Halsan AS…


- Dette er en skikkelig gladsak, både for næringslivet i Meløy og for oss som nå satser sammen! smiler Tore Mosand.

- Det er transport vi kan, og ett bein til å stå på er bare positivt. Spennende! er Håvard Jentoftsen enig.

Det første navnet tilhører daglig leder i Nordland Betong AS, bedriften som lokalt er best kjent for sin betongstasjon i Kilvika. Det andre, dét tilhører velkjent prosjektleder hos maskinentreprenør Terje Halsan AS.

Betongstasjoneni Kilvika ligger ganske nøyaktig midt i regionen den skal betjene, nemlig Rødøy, Meløy og Gildeskål. En sjokknyhet tidligere i vinter truet stasjonens framtid, men nå kommer nyheten om at ny, lokal transportløsninger funnet!Hadde en utfordring: Tore Mosand i Nordland Betong AS.


Herlig: gladnyhet!

For nå får Ny Næring lov til å fortelle den gledelige nyheten! Den viktige, lokale transporten av betong – den fra Kilvika og ut til byggeprosjekter i Meløy-regionen – og som ble avviklet på kort varsel av entreprenøren Myrvang Maskin tidligere i vinter – nå er den reddet!

- Vi diskuterte det internt, tok et møte med Nordland Betong, og så foreslo vi for dem at vi overtar denne transporten, opplyser Håvard.

Og snakk om å få ting unna, da!: møtet i Bodø var 14. april – denne uka pågår opplæring av allerede erfarne sjåfører, og neste uke transporterer Terje Halsan AS sine første 200 kubikkmeter betong – fra Kilvika til Grønøy!

Hadde en løsning: Håvard Jentoftseni Terje Halsan AS.


Betong-solid

- De siste ukene har vi brukt utstyr fra Bodø, men denne løsningen er definitivt bedre og rimeligere for næringslivet! Og, når du er kunde i Meløy, Rødøy eller Gildeskål, ser du vel aller helst at sjåføren er fra området? ler Tore.

Han er altså mer enn fornøyd med at det er den solide entreprenøren i Glomfjord Industripark som nå blir en viktig samarbeidspartner, og som dermed løser floken som oppstod i februar i år. Dessuten har han sterk tro på store og viktige utbygginger i Meløy de neste årene – ett eksempel er den som trolig kommer vegg-i-vegg i Kilvika – nytt smoltanlegg for Helgeland Smolt – mens hydrogenfabrikk i Glomfjord og stor-utbygging ved Norwegian Crystals – dette er to andre.


Vi nå ser på muligheten for å investere mer i betongstasjonen i Kilvika. Enten at vi bygger helt nytt, eller at den oppgraderes kraftig. Tore Mosand


…og investerer

- Hva med investeringer, Håvard – betong er jo noe helt annet?

- I første omgang blir vi en ren transportør, der vi skal investere i 1-2 ordinære betongbiler, og samarbeider med Nordland Betong om pumpebil når dette trenges. Så vet vi at etterspørselen etter betong svinger ganske mye, så vi må først prøve dette ut en stund før vi eventuelt investerer enda mer.

- Tore?

- Jeg kan avslutte med at vi nå ser på muligheten for å investere mer i betongstasjonen i Kilvika. Enten at vi bygger helt nytt, eller at den oppgraderes kraftig, for dette trenges, avslutter Tore Mosand.

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

1 101 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page