top of page

Perfekt framdrift Trones

Perfekt byggevær har bidratt til perfekt framdrift, og 15. november var bygget tett på Trones. Nå er det bare fire måneder til de matproduserende leietakerne kan flytte inn. I næringsbygget som Moldjord Bygg og Anlegg konstruerer, på egen heimebane.


Framdrift perfekt på planen for det nye næringsbygget på Trones der Moldjord Bygg og Anlegg er hovedentreprenør. Bildet viser befaring med (f.v.) Frode Strand, Eskild Berntsen, Geir Hansen og Kåre Eggesvik. De samme ser vi på byggemøtet under.Sånn til vanlig beboes Trones-området i Beiarn av noe sånt som 200 hoder. I år, og fram til våren, er tallet betydelig høyere. Det er nemlig full gass for en rekke håndverkere fra både hovedentreprenør og flere underleverandører, her på nabotomta til Best-stasjonen i bygda. - Mange kjører forbi, eller jobber her, og folk fra hele kommunen legger merke til det som nå foregår. Gledelig at alt går etter tidsplanen, konstaterer Geir Hansen. Det er tirsdag, og han representerer byggherren under formiddagens byggemøte og befaring. Og byggherren, det er en av de aller minste kommunene i Nordland på folktetall. Men, investeringen som lille Beiarn med 1.000 innbyggere gjør, den er stor: 30 millioner kroner! For her på Trones bygges splitter nytt næringsbygg for fire leietakere – lokale matprodusenter. - Beiarn trenger flere arbeidsplasser, og leietakerne gleder seg til å flytte inn, forsikrer Geir.Foto: Moljord Bygg og Anlegg.


Flott byggevær In charge på byggeplassen er imidlertid anleggsleder Eskild Berntsen og prosjektleder Kåre Eggesvik i Moldjord Bygg og Anlegg. Entreprenøren med sine aner her på strøket fikk tilslaget på stor-kontrakten på senvinteren tidligere i år. Etter tre prosjektmøter med underleverandører og leietakere ble spaden stukket i jorden de første dagene i mai. - Været har vært helt optimalt, helt nesten siden vi begynte, så dette har gått veldig greit, fastslår Eskild. 15. november kunne kollega Kåre knipse bildene av tett bygg – en svært viktig milepæl når man aldri vet når den virkelig strenge delen av vinteren skal sette inn. - Så nå er det full fres med bygging av vegger innendørs, og rørarbeidet pågår for full, maling, ventilasjon – ja, det er my som skjer! Platekledningen av bygget begynner midt i januar, bekrefter Kåre Eggesvik.


Så nå er det full fres med bygging av vegger innendørs. Platekledningen av bygget begynner midt i januar. Kåre Eggesvik


Kåre Eggesvik


Beiarn flesker til Det er langt mellom så store investeringer, 30-millioner, i det offentlige, og selv i langt større kommuner enn Beiarn. Men på Trones fleskes det altså til. Og leietakerne, de er kanskje mer kjent enn bygda, og i et langt større område: Beiarlefs’ ved Karianne Steinåmo, Beiarvekst, som produserer sennep for familien Nestvold’s Arctic Mustard, og Beiarmat ved André Kristoffersen/Jørgen Storhaug. Lefser, sennep, ost og kjøtt. Lokalt produsert, men ikke minst beregnet på eksport ut av dal-kommunen. - Siden byggearbeidet er i god rute, forholder vi oss til 1. april som ferdigdato. Da blir det først prøvedrift uten leietakere, og så flytter leietakerne inn, slik at vi kan gjøre prøvedrift med alle på plass, opplyser Geir.Foto: Moljord Bygg og Anlegg


Ukomplisert, eller…? For erfarne Moldjord Bygg og Anlegg er selve byggingen av de 700 kvadratmeterne i tilknytning til ‘det gamle’ næringsbygget, å regne som et medium stort prosjekt. Og litt sånn ‘planke’ – altså ikke spesielt komplisert. Nybygget skal skjøtes sammen med det som kalles VTA-bygget, slik at totalarealet blir om lag 1.100 kvadratmeter. - Det som er litt komplisert, er jobben for de tekniske fagene som underentreprenørene våre skal utføre, for eksempel rør, ventilasjon og strøm. For noe av utstyret krever ganske mye strøm, der noe skal produsere veldig høy varme mens annet skal ha stor kapasitet på kjøling. Så dette har krevd veldig god planlegging helt fra starten, opplyser Moldjord-prosjektleder Kåre Eggesvik.

30 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page