top of page

Rekord. Og en ny på vei.

Aldri har den allerede solide bedriften hatt større ordrereserve. Og 2021 skal for alvor bli rekordåret for Moldjord Bygg og Anlegg.

Katestrofebasseng i Glomfjord Industripark er ett av prosjektene Moldjord Bygg og anlegg har på planen i 2021.


Smak på tallet: 300 000 000. 300 millioner kroner. Tenk deg at du drev virksomhet, og at dette var summen av kommende oppdrag i ordreboka. Nøyaktig sånn er det for daglig leder Finn Nikolaisen i Moldjord Bygg og Anlegg!

- Dette er en historisk stor ordrereserve for oss. Og så er det en bekreftelse på at vi har tenkt riktig, i den måten vi vi har bygget oss selv opp de siste årene, sier han fornøyd.


Typisk store jobber

Hva betyr egentlig 300 mill. i ordrereserve? Jo, dette er signerte kontrakter på Finns skrivebord, oppdrag som skal startes og utføres dette året og det neste.

- Vi har veldig mange oppdrag som pågår, men rekorden kommer på grunn av i hovedsak 5 ganske store prosjekter - noen med kontraktsverdi på 60-70 millioner kroner. Oppdragsgiverne er typisk privat næringsliv og industrivirksomhet, og noe er av statlig karakter, opplyser Moldjord-sjefen.

Entreprenøren har forretningsadresse og hovedkontor på Moldjord i Beiarn, kontor-hovedbase på Jensvoll i Bodø og aktivitet og ansatte i de fleste Salten-kommunene. En stor bit av rekord-ordrereserven er geografisk plassert i Gildeskål og Meløy.


Helgeland Smolt AS investerer 200 millioner kroner i utbygging av anlegget i Sundsfjord, og etter at Finneid Sveiseverksted fikk ståljobben, er det nå klart at Moldjord Bygg og Anlegg skal utføre de betydelige grunn- og betongarbeidene.


Mye Gildeskål og Meløy

- Det aller største pågående oppdraget er utbyggingen ved Salten N950 på Sørarnøy, men nå er vi også godt i gang med utbyggingen hos Helgeland Smolt i Sundsfjord. Og Coop Nordlands nye butikkbygg med leiligheter på Inndyr, ramser han opp.

Moldjord har i vinter også signert med Forsvaret i Novika – nytt lagerbygg, og fortsetter den smått spektakulære betongjobben for Yara Glomfjord – katastrofebasseng. Tidligere denne måneden ble 27-millionerjobb signert med Beiarn kommune – ny barnehage på Tollå. Renoveringen av Aspmyra Borettslag i Bodø til nær 40 millioner pågår fortsatt, og Moldjord skal gjøre betongarbeid for nær 30 millioner kroner når Statnett nå bygger ny Salten Trafo i Sørfold. Byggingen av leilighetskomplekset Mørkvedbukta Terrasse står for døren, og prosjekt renseanlegg i Mørkvedbukta er godt igang. Nettopp fikk Ny Næring også nyheten om at ny barnehage på Tollå i Beiarn er signert.På Inndyr er Moldjord Bygg og anlegg godt i gang med jobben for Coop Nordland. Vegg i vegg med dagens slitne Coop-bygning skal det nå bygges lekker butikk og flotte leiligheter – alt vendt mot den flotte havna på Inndyr.


Mange vil til Moldjord

- Rekorden er ikke et resultat av tilfeldigheter – vi har jobbet hardt for å bygge opp denne porteføljen. 2020 ble en tangering av det nest beste året i bedriftens historie – vi hadde driftsinntekter på 173 millioner kroner. 2021 skal bli vårt beste år noensinne, der vi skal passere 200 millioner!

- Dere vokser?

- Vi det. Skal vi klare å utføre alt i ordrereserven, må vi vokse som bedrift og få flere ansatte.

- Da jeg begynte her i 2013, tok vi ned staben til rundt 40, for å få kontroll i en vanskelig tid. Nå er vi 80 ansatte, og flere kommer til. Vi er blitt en bedrift som legges merke til, og både arbeidstakere og nye kunder søker seg til oss.


Rekorden er ikke et resultat av tilfeldigheter – vi har jobbet hardt for å bygge opp denne porteføljen. Finn Nikolaisen

Vil vokse, være med

- Men vekst er ikke enkelt?

- La meg si det sånn: det ville ikke vært noe problem for oss å øke omsetningen til det dobbelte. Men…..vi har sett nok av dem som vokser fort, og deretter forsvinner fort, fordi de tar på seg prosjekter de ikke klarer å tjene penger på, understreker Finn.

M3 Anlegg-konkursen rystet Bodø i 2018, og nasjonale aktører som Skanska, Veidekke og NCC har trappet ned sin aktivitet her.

- Dette har skapt nye muligheter for oss, men vi vil ikke vokse for fort. Vi har ikke ambisjon om å bli Gaselle-bedrift. Vi vil bruke tid til en vekst som gjør at vi blir en solid og attraktiv bedrift for dyktige medarbeidere.

- Dessuten vil vi være en attraktiv samarbeidspartner for kundene, og være med og utvikle regionen rundt oss. Da dreier det seg om hvor stor risiko man er villig til å ta. Det er ikke all vekst som er sunn vekst! avslutter Finn Nikolaisen.


Men vi vil ikke vokse for fort. Vi skal bruke tid, og bli en solid og attraktiv bedrift for dyktige medarbeidere. Finn Nikolaisen

På Sørarnøy har Salten N950 begynt utbyggingen av lakseslakteriet, vegg i vegg med det eksisterende bygget - også her har Moljord Bygg og Anlegg sikret seg jobben.


 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


245 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page