top of page

Roger snart over 20I 17 av sine 18 leder-år har han ledet bedriften til plussresultater, og hovedeieren kaller ham en gave for bedriften. Nå har Roger Stormo (57) signert ny elektriker, og Meløy Elektro- staben passerer er i ferd med å passere 20 ansatte. – Joda, det er gode tider med mye å gjøre, og vi må faktisk og dessverre si nei til enkelte oppdrag, sier han som også støtter seg på far og sønn Jørgensen i Bodø.


- Det der stemmer vel ikke helt med det du sa for noen minutter siden, Roger? spør Ny Næring. Meløy Elektro-sjefen snakker om strategier for årene som kommer. Ingen knallvekst på gang, har han sagt. Heller bygge aldeles sakte, sikkert i markedet man har, har han sagt. - Hehe, du har kanskje rett i dét? Nei, for så vidt….hvis alt klaffer, så har vi kanskje økt til noen og tjue i løpet av dette året. Og dét er faktisk prosentvis en ganske sterk vekst – så du har kanskje rett, humrer han litt i skjegget. Det er full ordrebok og gode tider i Meløy-regionens største installasjonsbedrift. Bedriften som har en nær ubrutt rekke av pene plussresultater bak seg, regnet fra den dagen da Roger Stormo i 2001 overtok sjefsstolen. Og slik sier han det, faktisk, sjefen hos hovedeier Elektro AS i Bodø - Einar Jørgensen: - Roger har vært en lykke for Meløy Elektro. En flott og ansvarsbevisst fyr som driver godt og er flink med folk, både ansatte og kunder.


Roger Stormo, daglig leder Meløy Elektro


Pluss i 17 av 18 Året er 1998: Elektro i Bodø står uten installatør i sin Glomfjord-avdeling når den lokale lederen sier opp – han skal etablere egen virksomhet. Mens på Ørnes, der er Meløy Energi i en liknende situasjon i sin installasjonsavdeling. Lederne i to selskaper velger å tenke høyt og i lag: skal vi etablere noe sammen? Daværende energi-sjef Karsten I Hansen og daværende elektro-sjef Ivar Jørgensen blir raskt enig, og samme høst går de live med nyetablerte Meløy Elektro AS, og med hver sin halvpart av aksjene. Starten ble ruskete, og i 2001 er tilstanden ‘teknisk konkurs’. Karsten og Ivar tilbyr nå daglig leder-jobben til telemontør Roger Stormo fra Ørnes, som etter en årrekke hos Televerket og Meløy Energi var kommet til bedriften to år tidligere. - Først sa jeg bare ja til å påta meg en jobb, og med lite forkunnskap. Heldigvis var det lett å føle seg fram, med erfarne folk som Karsten og Ivar – de støttet meg, men gav også ganske frie tøyler, forteller Roger i dag – 18 driftsår, derav 17 gode overskuddsår, senere. - Mye handler om at jeg har ansatte som skjønner hva som skal til for å drive lønnsomt. Og de står på. Dette betyr veldig mye for min egen drivkraft og motivasjon, slår han fast etter straks to tiår som sjef, og der driftsinntektene har økt fra under 8 til over 17 millioner kroner.


Sterk trio i Meløy Elektro-administrasjonen er John Olav Aune (f.v.), Ronny Andersen og Roger Stormo. – Men nå har vi behov for en ingeniør for å utvikle oss videre på prosjektering, fastslår Roger.


Marked for fler Og da er vi tilbake til utgangspunktet: vekst og hvor sterk vekst? Roger snakker om å utvikle litt hver dag, noe som gir viktig endring og bedring over tid. - Faktisk tillater markedet oss å være enda flere ansatte enn vi er nå. Men det er vanskelig å finne fagarbeidere. Og, nå trenger vi en ingeniør for å jobbe med prosjekter og tilbud – dette må på plass for at vi skal utvikle oss videre. - Heldigvis har lærlingene takket ja til fast ansettelse etter endt utdanning de siste årene. Lærlinger er for oss den suverent beste måten å rekruttere på. Så, med dette på plass så passerer vi nok 20 ansatte med god margin, sier han. I rekruttering som på tverrfaglighet, og i nye, store oppdrag som på fleksibilitet overfor kundene – her spiller Meløy Elektro seg gode i nært samarbeid med hovedeier Elektro Bodø AS. Tidligere ansatte i Meløy har fått prøve seg hos storebror i byen, og hos storebror har flere lærlinger bakgrunn fra Meløy.


- Vi har ansatte som står på og skjønner hva som skal til – dette er viktig for min egen drivkraft og motivasjon, sier Meløy Elektro-sjef Roger Stormo. Her er staben representert ved en erfaren og dyktig elektriker i oppdrag hos Meløy videregående skole på Inndyr, nemlig Tommy B. Bergli.


Samarbeid med storebror - Nå er vi for så vidt i den gunstige situasjonen at vi har rikelig å gjøre. Faktisk, og dessverre, må vi takke nei til enkelte oppdrag. Men, et eksempel på at vi og Elektro Bodø blir sterkere av å samarbeide, er det nye omsorgssenteret på Ørnes, opplyser Roger. Flere hundre millioner-prosjektet har en elektro-installasjon som er altfor omfattende for ‘lille’ Meløy Elektro. Men da Elektro i Bodø fikk anbudet, var det ved å lene seg på Meløy. Roger’s stab har nemlig viktige oppgaver når storebror i Bodø leverer varene overfor oppdragsgiver Meløy kommune. - Og ja, det er gode tider med mye å gjøre. Nå nettopp var jeg på en ny samling med lederne i alle Elektro-bedriftene, og fikk presentere hvordan det går for oss. Da kunne jeg fortelle at jeg gjerne vil ansette to nye montører og en ingeniør. De andre er i samme situasjon, og selv om det gjerne skulle vært lettere å få tak i folk, er det jo positivt at vi har så mye å gjøre at vi av og til må si nei til ting. - Men kunder som må vente, blir misfornøyd? - Vi beklager selvsagt at vi ikke bestandig kan komme når kunden ønsker. Men, når vi er ærlig på at det kan ta tid, ja, så merker vi ofte at kundene gjerne blir overrasket over ærligheten, og positivt overrasket når vi sørger for å komme når vi har avtalt.


Reise-faget - Dere er etter hvert en ganske stor bedrift. Vurderer dere å jobbe mer i et større område enn i dag? - I dag har vi nok å gjøre her vi er, og svaret er nok uansett: nei, egentlig ikke. Det å reise langt for å gjøre oppdrag er på en måte et eget fag der du enten lykkes, eller så går det rett åt skogen. Det er krevende å administrere store prosjekter langt borte, og det krever folk som er villig til å bo borte, eller reise langt og pendle hjem. Og dette er dyrt, for folk skal bo og ha dekket mat, diett og lønn. Noen bedrifter har det i sin kultur at de jobber sånn, men dét har ikke vi.


Det å reise langt for å gjøre oppdrag er på en måte et eget fag, der du enten lykkes, eller så går det rett åt skogen. Roger Stormo

- Snart 20 år som leder, og du er også eier – hva er drivkraften din i dag? - At vi er et kollegium som står på i lag og drar dette sammen, i samme retning – dét gir meg masse motivasjon. Og å finne løsninger for mange og veldig ulike kunder – dette gjør at ingenting er helt likt, noen gang. Å regne anbud klokka 4 en søndags ettermiddag er selvfølgelig ikke alltid så artig, men jeg har en veldig spennende jobb! avslutter Meløy Elektro-lederen.


 

Roger Stormo (54) Født 7. august 1962, oppvokst på Ørnes der han fortsatt bor i Våtvika. Sønn av Tore og Grete, som begge er gått bort, og gift med Liv Toril Pettersen - de har døtrene Sirianna (f. 1999) og Helmine (f. 2003). I søskenflokken er Roger eldst, og har brødrene Torstein (f. 1964) og Sigurd (f. 1970). Etter gymnas på Ørnes, lokale vikarlærerjobber og militærtjeneste ble han ansatt i Televerket, der han først tok internt fagbrev, så offentlig fagbrev, og jobbet som svakstrøm-montør til 1997. Fra -98 montør i Meløy Energi, og fra -99 i nyetablerte Meløy Elektro, der han overtok som daglig leder høsten 2001 – en stilling han fortsatt har.

 


189 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page