top of page

Søker sammen – støtter hverandre!

Tiden for å søke på læreplass er for yrkesfag-elevene kommet. På Inndyr søker kjæresteparet Martin (18) og Kristina (18) samtidig, og er en god støtte for hverandre i prosessen!

Kjæresteparet Martin og Kristina støtter hverandre igjennom søke-prosessen på veien mot læreplass i bedrift! – Det er fint å kunne ha hverandre, smiler Martin.


- Det er veldig greit å ‘være i lag’ om dette, og kunne støtte og hjelpe hverandre, siden vi begge er i samme båt og skjønner hva den andre også går igjennom, smiler Martin.


Forskjellige bedrifter Han, opprinnelig fra Grønøy, og Kristina, opprinnelig fra Bodø, bor sammen i leilighet på Inndyr, og tilbringer skolehverdagen der sammen. Til tross for det ser de ikke mørkt på å søke læreplass på forskjellige bedrifter, og kanskje havne fra hverandre. - Vi er ganske vant til å være borte fra hverandre, siden vi begge er utplassert på forskjellige plasser i praksis og sånt, så det tror jeg går veldig fint, sier Kristina. Begge to går VG2 Akvakultur, og skal etter endt læretid ende opp med tittelen ‘driftstekniker’.


Totalt gjennomførte Martin 6 intervjuer med bedriftsledere i løpet av søkedagen, her svarer han på spørsmål fra representanter fra Nova Sea.


Skyhøy interesse Det siste året har elev-tallet på den videregående skolen på Inndyr bokstavelig talt skutt i været. I år er det 28 elever på VG2 Akvakultur, sammenlignet med de 11 elevene året før. Hvorfor er det så spennende med fisk? - Jeg tror det har litt med at arbeidet er veldig variert. Ingen dag er lik, en dag kan det være blikkstille på havet, en annen er det full storm. Man må innrette seg etter forholdene, og vet aldri helt hva man får, forklarer Martin. Og det er Kristina helt enig i. - Man lærer noe nytt hele tiden, og det er en veldig spennende og utfordrende næring. Og for min del passer det meg veldig bra, da jeg egentlig ikke er så veldig glad i skole, men trives best i praksis. Og det får vi masse av her, smiler hun.

 

Tekst og foto: Malin Bakken Ulsnæs

127 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page