top of page

Samarbeid til Bestått Meget Godt

Mange brede smil i byggevare-staben da disse to takket for knallgodt samarbeid ved årsskiftet! For aller første gang har Solhaug Byggevare nemlig ny-utdannet en yrkessjåfør. Nå er begge parter stolte …..og litt triste.


Så var et artig og utbytterikt lite eventyr over. For Fredrik S. Heimdal, for Helge Halsos og for Solhaug Byggevare AS.

- Jeg fikk Bestått Meget Godt! bekrefter hovedpersonen.

- Og dette var min første – jeg har lært masse! sier han som var faglig ansvarlig.

Er du oppmerksom leser av Ny Næring? Da kjenner du sikkert både Fredrik (20) og Helge (59) fra før. Vi har nemlig fulgt den blide og hjelpsomme lærlingen og hans sjåførveileder siden dette læreløpet og samarbeidet begynte våren 2020. Nå ved årsskiftet var det sluttført. Med suksess, selvsagt.


Elev og veileder – kolleger og gode venner, med aldersforskjell på 39 år! Gjennom læretiden til Fredrik (t.v.) har han og Helge Halsos vært en sterk duo på jobb som sjåfører for Solhaug Byggevare.


Første, med glans

- Jeg har lært alt mulig av Helge, ikke bare om å være yrkessjåfør, men om familieliv, holdninger i livet, mange etiske spørsmål - han er nesten som et forbilde for meg! skryter unge og nyutdannede Fredrik til sin 39 år eldre kollega og læremester.

- Ja, det har blitt mange gode samtaler i lastebilen, vi har hatt det veldig trivelig i lag – det er litt trist at du slutter nå….Men samtidig er jeg stolt av det vi har fått til! understreker Helge.

For aller første gang har nemlig Solhaug Byggevare AS i Meløy utdannet en yrkessjåfør, med alt det det innebærer av teori, veiledning og praksis, fram til fagprøve. Den bestod Fredrik med glans, i fjor høst.

- Jeg var aldri i tvil om at han ville klare fagprøven, for vi var heldig med denne eleven! smiler Helge.

- Men å være faglig ansvarlig - dette har vært veldig skjerpende og lærerikt for meg, også.


I fjor høst fikk Fredrik Bestått Meget Godt på fagprøven som yrkessjåfør. Han får prikkfrie skussmål hos arbeidsgiver Solhaug Byggevare, og er nå i jobb som sjåfør hos XL-Bygg, Kåre Abelsen, i Bodø.

Viktig å hjelpe

Hun som i kulissene har trukket i trådene, har også grunn til å være fornøyd. Etter å ha hatt lovende Fredrik S. Heimdal som ekstrahjelp i butikken fra 2017, var det daglig leder Anita Taraldsen som signerte ham som yrkessjåfør-lærling tidlig i 2020. Da sa hun til Ny Næring at

- For det første er det en fjær i hatten for oss at vi får hjelpe en ung og flink kar med å få den utdannelsen han ønsker seg! Og, vi trenger rekruttering for årene som kommer. Men, aller først er det viktig for meg at vi hjelper ham med et utdanningsløp.

Tja, når det gjelder rekrutteringen, ja, så er Fredrik dessverre tapt for Anita og Meløy. Eller…?

- Jo, nå er jeg flyttet til Bodø og blitt samboer med kjæresten min. Men jeg er veldig glad i Meløy, og håper å komme tilbake en dag. Og da er det jo ikke utelukket at jeg vil jobbe med disse flotte folkene, smiler Fredrik til oss i januar 2023.


Vi har hatt det veldig trivelig i lag -det er litt trist at du slutter nå….Men samtidig er jeg stolt av det vi har fått til! Helge Halsos

Tilbakeblikk: her knipser Ny Næring under signeringen av lærekontrakt tidlig i 2020. – Det aller viktigste for oss er å hjelpe Fredrik i utdanningsløpet han ønsker, sa Solhaug Byggevare-sjef Anita Taraldsen den gangen. 2022: Oppdrag utført.

Sjåfør og selger

Dedikert, løsningsorientert, kjempedyktig. Rett og slett enn sånn kar man vil ha i arbeid! Sa Anita også om Fredrik i 2020. Ja, fortell oss litt om hva det krever å være sjåfør i denne bedriften, Helge?

- Ja, for det er klart at man skal håndtere en stor bil med kran på alle typer føre, og sikre lasten og håndtere risikoen med dette. Men: …..og dette har vi snakket mye om, dette har Anita bevisstgjort oss masse på…..vi sjåførene er bedriftens ansikt utad, i møte med kundene når vi leverer byggevarer hjemme hos dem. Dette er et serviceyrke, ja, sjåførjobben er også litt salgsfag, skjønner du?

Fredrik avslutter, han som btw tok service og samferdsel som første år i sin videregående utdanning:

- Hvis jeg sørger for god levering og god kundebehandling når jeg kjører ut byggevarer, så bidrar jeg jo også til nye salg for bedriften!


Jeg håper å komme tilbake til Meløy en dag. Og da er det jo ikke utelukket at jeg vil jobbe med disse flotte folkene! Fredrik S. Heimdal

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


292 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page