top of page

Sjø under kjølen

Stor sjøsettingsfest ved skipsverft i Tyrkia i sommer. Oppdragsgiveren er norsk, og båten hører heime på Halsa i Meløy.


I samarbeid med reder Egil Sørheim kan Ny Næring videreformidle en stor Meløy-dag i Istanbul! Bildene i denne artikkelen er nemlig knipset i forbindelse med janitsjarmusikk, ballonger, bespisning og stor festivitas ved Cemre Shipyard i Tyrkia.

- Nye Selvåg Senior ble sjøsatt 13. august, og dette markerte verftet med en stor festlighet med om lag 300 inviterte gjester!

- Vi var ganske mange som kom ned fra Norge, blant annet flere fra staben i Sørheim Holding, forteller Egil.


I en særegen, rød-brun farge ligger nye Selvåg Senior på sjøen for første gang, etter sjøsettingen i Tyrkia 13. august. På scenen får Christian Sørheim utmerkelse for godt samarbeid med skipsverftet. Foran båten ser vi maskinsjef Oddne Johansen (med skjegg og solbriller), Christian og Egil Sørheim sammen med prosjektleder rør Erkan Biçer (t.v.) og installasjonsingeniør for rør Burak Diyarbakir (t.h.).I april skal det være klart for testfisking. Hjemme i Norge er målet vårt at dåpen kan gjennomføres på Halsa i mai neste år. Egil Sørheim

Males i jula

Cemre Shipyard bygger flere store skip hvert år, og har ifølge Egil om lag 600 egne ansatte – men nær 3.000 med alle som til enhver tid er innleid. Nå er altså den kanskje viktigste milepælen nådd i oppdraget for Sørheim Holding AS. 2023-versjonen av Selvåg Senior har for første gang sjø under kjølen!

- Planen er at båten skal males i sine endelige farger i løpet av romjula, opplyser han.

Verftet fortsetter nå for fullt med montasje av utstyr, innredning og strekking av noe sånt som 200 kilometer kabel. Tavler og elektronikk skal opp, motorer testes.

- I april skal det være klart for avgang fra Tyrkia, testfisking tas ved ankomst til Norge. Hjemme er målet vårt at dåpen kan gjennomføres på Halsa i mai neste år. Det kan selvsagt oppstå forsinkelser hvis det avdekkes feil på teknisk utstyr, eller at andre uforutsette ting oppstår.


Egil Sørheim – her med modellen av Selvåg Senior slik det ferdigmalte og -utstyrte fartøyet skal se ut.

Eget reiseteam

Egil selv har et tett reiseprogram mellom Norge og Tyrkia i forbindelse med den svært komplekse prosessen der et særdeles moderne fiskefartøy skal bygges og utstyres perfekt. Han selv og sønnen Christian er en del av inspektør-teamet, dessuten 2 maskinsjefer og en innleid elektriker. I tillegg leier Sørheim en egen person på byggteknisk nede i Tyrkia, og en på overflatebehandling.

- Produksjonen fungerer veldig godt hos verftet, så vi håper å unngå store forsinkelser, også i fortsettelsen. Vi er veldig fornøyd med samarbeidet med verftet.

I samarbeid bygger partene et banebrytende fiskefartøy, med utgangspunkt i drivstoff, gjenvinning av energi og lavt utslipp.

- Ja, det er klart vi får en god del oppmerksomhet rundt dette nyutviklede fartøyet - Selvåg Senior får veldig mange løsninger som samlet ikke har vært brukt på fiskefartøyer tidligere, smiler Egil.


 

Tekst: Edmund Ulsnæs. Foto: Egil Sørheim

250 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page