top of page

Sjanset og fikk fast

Erlend Bech Steffensen (39) valgte å si opp den faste jobben i Norwegian Crystals og satse på Solhaug Byggevare AS som sesongarbeider. Uten garantier for videre jobb.


Erlend Bech Steffensen (39) er nå blitt en av staben i Solhaug byggevare AS.


- Det var en gambling. Samtidig var det utfordrende med perioder der lønnen fra Norwegian Crystals måtte utsettes. Jeg ble derfor til slutt nødt til å ta et valg.

Familiemannen har vært med på solcelle-industriens 15 år lange reise. Givende, men også utfordrende i forhold til permitteringer og usikkerhet, som gjorde at han til slutt måtte ta det vanskelige valget å si opp. Men hos Solhaug Byggevare skinner sola. I september fikk han nemlig fast ansettelse.


Veteran fra industrien

På ungdomskolen startet interessen for laboratoriefag som ledet han til fagbrev innen kjemi-prosessfag i Glomfjord. Med en spennende læreplass hos Yara, kombinert med gode lærere og godt utstyr, rettet interessen seg mer mot regulering av drift av anlegg.

- Jeg ble ansatt i tidligere ScanWafer og tok videre fagbrev innen logistikk, i dag kalt materialadministrasjon. Som kjent hadde ansatte i solcelle-industrien i Glomfjord spennende jobber, men opplevde også utfordrende prosesser. Erlend var med fra startskuddet på eventyret hos ScanWafer, til nedleggelsen av REC. De siste årene har han altså jobbet for Norwegian Crystals.


Tok muligheten

- Til tross for konkurranseutsatt marked har interessante oppgaver og gode kollegaer veid opp for utfordringene. Men i 2014 spisset det seg til. Spesielt de tre siste årene har usikkerheten og belastningen på familien vært størst, forteller Erlend.

- Når denne muligheten hos Solhaug Byggevare kom, valgte jeg å prøve det, forteller han ærlig, og er glad for valget han tok.

- Jeg savner arbeidsplassen og kollegene. Samtidig har jeg fått en flott arbeidsplass her, sier han og berømmer nye kolleger og ledelse.

- Her er det alltid en god tone. Bedriften har også fokus på at vi skal ha et fast samlingspunkt for kolleger i løpet av dagen der vi kan snakke sammen om både jobb og private prosjekter, smiler han.


Med faghandel er det veldig mye jeg må sette meg inn i, slik at jeg på en god måte kan gi kunnskap og veiledning til kunden. Det er spennende. - Erlend Bech Steffensen

Tilegner seg kunnskap

Erlend må som andre også tillate seg å være ny. Med bøttevis av erfaring på andre områder og i tillegg jobbet innenfor dagligvare, samt vært nestkommanderende ved Coop Prix, er det likevel mye nytt.

- Med faghandel er det veldig mye jeg må sette meg inn i, slik at jeg på en god måte kan gi kunnskap og veiledning til kunden. Det er spennende, og jeg har masse gode folk og kolleger rundt meg som besitter en enorm kunnskap som jeg kan høste av, avslutter Erlend. Opprinnelig kommer han fra Sørfold, og flyttet til Ørnes med sin far Finn Arne Steffensen som 16-åring. Erlend bor i dag i Neverdal med samboer Stina Brattøy, som er lærer ved Reipå skole. Sammen har de barna Andreas Bech-Brattøy (9) og Josefine Bech-Brattøy (8).

 

Tekst: Irene Granberg Foto: Edmund Ulsnæs

244 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page