top of page

Sjefen ved Panorama-slutt

Han kjenner fortsatt på litt sug i magen for det ruvende 35-millionerprosjektet på Ørneshaugen i Meløy. Men, i denne artikkelen gir bygg-sjefen ros til en part som sjelden får det…


Kan vi være enig om at dette er typisk god utsikt!? Bjørn Kildal i Halsa Boligbygg AS oppsummerer byggeprosjektet på Ørneshaugen, 1 ½ år etter at det ble satt i gang.

Ørneshaugen Panorama er ferdig: - Nå når slutt-finishen gjøres, med balkonger og rekkverker og det hele, tror jeg de fleste vil bli imponert over det vi har gjort med bygget! smiler en svært fornøyd Bjørn Kildal. Han er daglig leder og eier av Halsa Bygg AS, som har gjort jobben. Og, han er styremedlem og eier i Halsa Boligbygg AS, som har gjort investeringen. Den som skulle ende på rundt 30 millioner kroner, men som endte på nær 35. Og så er det akkurat i dag, 1. juli, som har vært oppgitt som overtakelsesdato, altså innflytting i de splitter nye og moderne leilighetene. Vær så god, her forteller Bjørn om: Overskridelsen - Regnestykket sprakk med rundt 3 millioner kroner. Vi måtte rive og legge nytt, isolert kjellergulv -dette ble en stor og uforutsett kostnad. Og vi så ikke for oss hvor mye som måtte sprenges, og så kjøres inn av masse, for å få god parkering og adkomst rundt bygget. Leiemarkedet - Vi har fortsatt litt sug i magen med tanke på utleiemulighetene, for det er etter hvert mange leiligheter i markedet på Ørnes. Men, vi er trygge på at vi har gjennomført et prosjekt med høy standard og som dessuten har en helt sinnssyk beliggenhet!


Kommunal rolle - 4 av leilighetene langtidsleies for ansatte i Meløy kommune. Kommunen har dessuten tilvisningsrett gjennom sitt eget tildelingskontoret – men ikke en plikt. Så, når to av leilighetene går til salg, er det i alt 7 leiligheter som nå skal markedsføres. 3-4 av disse er leid ut allerede. Naboskryt - Naboene her er veldig positiv til at bygget tas vare på. Jeg har et inntrykk av at ‘alle’ har jobbet her, eller de hadde en mor ansatt her, eller en far som var pasient. Bygget har en positiv aura, og vi er stolt over å kunne bidra i dagens tidsånd – altså fornuftig gjenbruk av et nedslitt bygg. Skryt til kommunen - Meløy kommune får pepper for mye, blant annet vedlikeholdet av egen boligmasse. Her mener kommunen fortjener skryt: en konkurranse på falleferdig boligmasse - utbyggingen settes bort til private, men samtidig sikrer kommunen seg at det kommer nye utleieboliger i Ørnes-markedet. Bra!


Kommende prosjekter - Vårt neste prosjekt er tomten vi har kjøpt i det kommunale byggefeltet i Grindåsen på Halsa. Her har vi fått finansieringen på plass for å bygge en firemannsbolig, og nå skal Meløy kommune sørge for skoging inn til tomta, slik at vi kan ha dette som et prosjekt for kommende vinter. Flere kommunale objekter? - Spennende å se hva som skjer med Spildra Barnehage, og det gamle sykehjemmet. I tillegg har Meløy kommune nedslitte ‘lærerboliger’, både i Glomfjord, på Halsa og Engavågen. Jeg synes det er sunt at kommunen selger gammel boligmasse, og lar private gjør jobben i utleiemarkedet, sier Bjørn Kildal.

 

Ørneshaugen Bofellesskap Det tidligere aldershjemmet på Ørnes ble stengt i 2016, og året etter utlyste Meløy kommune en idékonkurranse for utvikling av det om lag 50 meter lange bygget på Ørneshaugen. Etter å ha vunnet konkurransen, kjøpte Halsa Boligbygg eiendommen for 3,75 millioner, og begynte totalrenoveringen. Om lag 1 ½ år senere, og over 30 millioner kroner investert, er aldershjemmet blitt 15 moderne leiligheter, der 13 er til utleie og 2 til salgs.

Halsa Boligbygg AS Etablert 1995 for å forvalte eiendomsmassen til Halsa Bygg AS, og eies i likhet med dette selskapet 50/50 av brødrene Bjørn (f. 1981) og Kåre Kildal (daglig leder og styreleder, f. -62). Halsa Boligbygg AS eier og forvalter i dag om lag 35 utleieenheter i Meløy – både til bolig- og næringsformål. I sommer kommer 13 nye inn i porteføljen, når Halsa Bygg AS på oppdrag ferdigstiller Ørneshaugen Panorama.

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

277 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page