top of page

Skøyt gullfuglen

Etter fem år hos Meløy Elektro har Gard Angell Olsen (25) tatt et viktig valg for seg selv og ikke minst helsa. Han er nyansatt lærer i elektrofag ved Meløy videregående skole.


- Å jobbe som elektriker er veldig krevende fysisk, du er mye nede på knærne og jobber med hendene. Og det tålte ikke helsa mi lengre, ettersom jeg plages med leddene. Dermed ble dette riktig avgjørelse for meg, utdyper Gard.

Som seksåring flyttet Gard og familien fra Fredrikstad og til Meløya – der gjorde han ferdig grunnskolen og begynte så på et løp på elektrolinja ved Meløy videregående skole.

- Maria, min daværende kjæreste og nåværende kone, hadde begynt på design og håndverk i Bodø. Så etter tre uker på elektro flyttet jeg etter for å være sammen med henne og begynte på samme linja, smiler Gard. Så gikk det snaue halve året, til jul ble det nok strikkepinner og brodering. Både han og Maria flyttet hjem til Meløy. Etter noen småjobber her og der endte Gard opp tilbake på elektrolinja i Glomfjord.


Gard Angell Olsen stortrives i ny jobb og ser lyst på fremtiden sin som lærer.


Guruen

- Det var og er et utrolig spennende fag, og da jeg ble lærling fikk jeg virkelig kjenne på at det er dette jeg brenner for.

Gard fikk læreplass hos Meløy Elektro og jobbet mye i industrien sammen med Jan Arthur Nilsen. - Jan Arthur ble som en guru for meg og er enda en av de i faget jeg ser mest opp til. Jeg har alltid hatt lyst til å bli som han, forklarer han.

I fem år var Gard ansatt hos Meløy Elektro – en jobb han stortrivdes i.

- En fantastisk arbeidsplass, virkelig. Jeg fikk utfordret meg selv faglig og var en del av et veldig godt arbeidsmiljø.


Det var og er et utrolig spennende fag, og da jeg ble lærling fikk jeg virkelig kjenne på at det er dette jeg brenner for. Gard Angell Olsen

En bratt læringskurve og mye ny informasjon som skal tas inn. Gard er opptatt å finne gode teknikker for å lære bort.

Lys fremtid

Å sitte på knærne å jobbe, bøye og tøye og ha hendene som sitt fremste arbeidsverktøy gikk ikke lengre. Gard begynte og plages mer og mer med helsa, og til slutt sa det stopp.

- Jeg måtte over i en jobb som ikke var så fysisk, og da lærerstilling ved Meløy videregående skole dukket opp søkte jeg. Og fikk den. Det var som å skyte gullfuglen, humrer han.

En drøy måned har Gard vært lærer, en jobb som utfordrer han på mye.

- Det handler jo om å finne best mulig måte å lære bort på. Jeg kan faget mitt og så gjelder det å overføre mest mulig kunnskap til de kommende elektrikerne våre. Men jeg har veldig fine elever så jeg ser veldig lyst på fremtiden her.

I løpet av årene som kommer skal Gard i tillegg til å jobbe som lærer også studere for å få utdanning som yrkesfaglærer på plass.

- Det ser jeg frem til. Det blir fint med faglig påfyll som hjelper meg til å bli bedre.


Jeg kan faget mitt og så gjelder det å overføre mest mulig kunnskap til de kommende elektrikerne våre. Gard Angell Olsen

Roger Stormo

En styrke

- Det er klart det er kjipt for oss som bedrift å miste Gard, han er en dyktig fagmann og gjorde en veldig god jobb for oss. Roger Stormo, daglig leder hos Meløy Elektro, har bare gode ord å si om sin tidligere ansatte.

- Det positive er at Gard er med på å lære opp kommende elektrikere og han har god forståelse for hva det faktisk vil si å jobbe som elektriker. Det er nok en styrke for både han og elevene. Så håper vi at en del av de søker seg hit om noen år, avslutter han.

 

Gard Angell Olsen (25) ble født i Fredrikstad og flyttet til Meløya som seksåring. Etter fullført grunnskole har han tatt fagbrev som elektriker og har jobbet hos Meløy Elektro i fem år. Nå er han ny-ansatt som lærer i elektrofag hos Meløy videregående skole. Han er sønn av Heidi Olsen og Per Trygve Olsen (d. 2015), har fire eldre søsken og er gift med Maria Angell Olsen. 


Tekst: Synne B. Ulsnæs og Malin B. Ulsnæs. Foto: Synne B. Ulsnæs


196 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page