top of page

Splitter nytt vedlikehold

Driften vokser, avsnittet vokser. Lokalene ble et problem. Det meste har beveget seg i hyggelig retning OPPOVER hos Cargill på Halsa det siste året. Produksjonen i tonn laksefôr, for det første. Dermed også ansatte i produksjonen. Og naturlig nok også staben på vedlikehold. - Mer produksjon gjør at vi det siste året har økt vedlikeholdsstaben fra 6 operatører til 10, altså 40 prosent økning, opplyser Are Morten Solsvik.


- Se, så fint det ble! Blir rette tekst til dette bildet. Vedlikeholdsleder Are Morten Solsvik hos Cargill Halsa kan glede seg og staben over nye og flotte kontorlokaler.

Åpent landskap Dette har tvunget fram endring og forbedring, som han nå kan vise fram. Kontorfasilitetene ble nemlig var for kummerlige, lagerplassen for liten, og selve verkstedet var allerede trangt og slitent. - Så, vi rev ut det meste i de gamle kontorene våre, og lagde stort og åpent kontorlandskap med to avdelte kontorer og bra lager. På verkstedet har vi shainet og malt over alt – så dette ble mye bedre. Are selv ble ansatt som vedlikeholdsingeniør på Forøya i oktober 2018, etter en sommer som sesongarbeider. Så var det 1. september i fjor at han overtok den viktige lederjobben, da etter Arnstein Jensen. Halsa ble stedet - I dag har avdelingen vår 5 mekanikere, 2 elektrikere, 2 automatikere/elektrikere og 1 lærling, pluss vedlikeholdskoordinatoren og meg. Så, det har vært viktig å få bedre lokaler å jobbe i. Dette ble veldig bra, viser Are oss rundt. Elektroingeniøren fra Bergen har sånn ellers gjort et betydelig etableringsarbeid på privaten, siden han flyttet til Halsa. Med samboer Natalia Vatsvåg, som har fødselspermisjon fra jobben som leder for miljø, helse og sikkerhet i samme bedrift, har han fått to barn på under to år, og funnet familie-roen i Meløy. - Det var dårlig med slike ingeniørstillinger for to år siden, så vi var egentlig bare glad for å få jobb. Nå er det absolutt ingenting galt med å være her – vi trives både med arbeidsplassen og å bo på Halsa! smiler Are Morten.

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs

133 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page