top of page

Statkraft gir muligheter!

Det kjenner i hvert fall Jonas Andersson (29) på – han er nemlig det som kalles Trainee! Før han trer inn i ordinær stilling hos Statkraft jobber han ved ulike avdelinger i hele Norge i et år og blir kjent med hele organisasjonen. Nå jobber han i Glomfjord!


- Jeg har lyst til å jobbe i energibransjen, og Statkraft er en stor organisasjon med mange muligheter, sier Jonas Andersson.


Jonas begynte hos Statkraft i september i fjor på Gaupne i Sognefjorden. Nå er han på det som kalles rotasjon, og skal være i Glomfjord frem til i mai.


Mye nytt - Jeg trives veldig godt! Det er mange nye oppgaver, mye nytt å sette seg inn i, og ikke minst et helt nytt miljø med nye mennesker å bli kjent med, så det er veldig spennende! forteller Jonas som er fra Helsingborg i Sverige. - Jeg jobbet som industrielektriker i fem år i Helsingborg, i en industripark tilnærmet lik den som fins her i Glomfjord. Etter hvert kjente jeg at jeg ville ha nye utfordringer, og startet på utdanning som sivilingeniør i 2015.


Utfordringer Ferdig utdannet søkte Jonas på mange forskjellige jobber, og endte opp med å bli ansatt hos Statkraft. Hans første år ved bedriften er i Statkrafts internasjonale Trainee-program, hvor han i løpet av året jobber noen måneder ved ulike lokasjoner i hele Norge. Hensikten? At de ansatte skal bli kjent med hele organisasjonen og alle de ulike retningene som finnes. - Jeg har lyst til å jobbe i energibransjen, og Statkraft er en stor organisasjon med mange muligheter. Jeg liker å utfordre meg selv, både faglig, men også språklig. Og det får jeg gjort i Norge, smiler han. Hjemme i Sverige har Jonas samboeren Anna.

 

Tekst: Malin B. Ulsnæs og Edmund Ulsnæs. Foto: Edmund Ulsnæs.

150 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page