top of page

Stipend til førsteklassingene

- Det vi kaller ‘rekrutteringsstipend’ har vært utdelt til elevene i mange år, og er et veldig godt samarbeid mellom KigOK og lokale bedrifter! Forteller formidlingskoordinator ved Meløy videregående skole avdeling Inndyr Kjersti Meland.

Camilla Høiby Kristensen fra KigOk delte ut stipendene sammen med Martin Wold fra Mowi. Her er det Jan-Charles Magnussen som mottar stipendet.


Utdeling av stipend er ikke unikt, det er det mange skoler som gjør. Det som er spesielt hos skolen på Inndyr er hvor mange elever som får stipendet! Totalt var det 40 stykker som kvalifiserte seg til den gjeve summen på 4000 kroner.


Gode søkertall - Stipendet er oppnåelig for alle elvene på VG1 å få. Kravene for å motta det er at elevene må bestå alle fagene de tar, samt ha god orden og oppførsel, sier Kjersti. Tidligere har dette vært et rekrutterings-tiltak for både VG1-klassen, samt VG2 Akvakultur, men fra og med i år gis det kun til VG1-elevene. Camilla Høiby Kristensen fra KigOK, som delte ut stipendet sammen med Martin Wold fra Mowi, forklarte for elevene at det ble gjort fordi søkingen til Akvakultur er veldig god, og at det ikke er ønskelig å gjøre forskjell på de som går Akvakultur og de som går Fiske og fangst på VG2.

Formidlingskoordinator ved MVGS avdeling Inndyr Kjersti Meland forteller om gode rekrutteringstall til skolen, og at elevene setter pris på stipendet de får!

Glade elever Stipendet deles ut to ganger i året, og totalt har elevene mulighet for å få 8000 kroner, 5000 fra lokale bedrifter og 3000 fra Opplæringskontoret. Halvparten deles ut på høsten og halvparten på våren, denne utdelingen har funnet sted hvert år siden 2008. - Vi vet jo at elevene er glade for å få de pengene, og vi håper jo det motiverer de til å jobbe bra på skolen. Også er det jo så klart ønskelig at det skal bidra til god rekruttering, uten at vi ønsker at elevene skal gå her for pengenes skyld, smiler hun.

 

Tekst og foto: Malin Bakken Ulsnæs

46 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page