top of page

Svenn overtar roret

Oppdatert: 4. nov. 2020

Bodø- mannen Svenn Kellner (49) overtar som daglig leder ved Kunnskapssenteret i Gildeskål (Kigok), etter at Mathis Larsen kort tid etter ansettelsen sluttet grunnet jobbtilbud i fylkeskommunen.


Svenn Kellner


Kigok med eget opplæringskontor organiserer blant annet kurs- og opplæring, driver prosjektutvikling samt prosjektledelse og retter seg blant annet mot rekrutteringstiltak til sjømatnæringen. Med bred erfaring i bagasjen, er Svenn klar til å ta fatt på oppgaven.

Allsidig

Med utdannelse fra handel og kontor, samt elektro-faget – var planen å bli typograf som sin morfar.

- Etter 1 år i faget, måtte jeg avslutte den retningen grunnet leddgikt og valget falt på ingeniørhøgskole for grafiske fag i Gjøvik, forteller han. Med stor interesse for digital print jobbet han som reporter i Oslo «for aktuell grafisk informasjon» (AGI). Videre jobbet han flere år innen grafisk bransje med digitalt trykk i firmaet Xerox, et foto og kopieringsfirma med teknisk ansvar for store produksjonsmaskineri, til han ble headhuntet til konkurrenten, OCE – som produktspesialist på fargemaskiner. Som selvstendig næringsdrivende har han livnært seg på sin interesse i både Spania og Vietnam før jobbannonsen «er du interessert i folk og laks» fanget interessen hans.

Ser muligheter

- Selv om jeg ikke har jobbet med sjømatnæring tidligere, har jeg annen erfaring som jeg kan tilby i denne stillingen, forteller Svenn. Med interesse for utvikling, å motivere samt lede andre, ser Kigoks nye daglig leder frem til å ta fatt på oppgaven.

- I denne stillingen berører jeg mine interessefelt som er å motivere, lede og å se muligheter, i tillegg til økonomiansvar, sier han som også fokuserer på breddepotensialet i sin stilling.

- Vi er til for havbruksnæringa men også for nærmiljøet. Her kommer jeg inn med min kunnskap. I tillegg til vårt fokus mot sjømatnæringen, gjør vi også andre prosjekter som eksempelvis Gildeskål kirkeområdet, samt flyktningetjenesten.

Ser potensial

- Målet er å generere verdi, og et prosjekt eller to av størrelse som merkes hadde vært veldig artig å fått til, forteller Svenn som har golf som sin store lidenskap, men ikke får praktisert. Han er derfor er på jakt etter et 40 kvadratmeter stort lokale med god takhøyde på 3-4 meter.

- Vet noen av noe som dette, si gjerne ifra, avslutter Svenn med et smil.

 

Tekst og foto: Irene Granberg

301 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page