top of page

Thea fikk fast

Meløy Notbøteri utvider, og har ansatt ny produksjonsmedarbeider. Denne gangen ei ung, men riktig så arbeidsvant jente.

Thea Wolden er ny notbøter hos Meløy Notbøteri på Sørheimbrygga.


- Jeg har jobbet litt som vikar i havbruksnæringa, men har ikke noe utdanning innenfor faget. Men jeg er lærevillig og glad i å ta i et tak, så jeg føler meg trygg på at jeg kommer til å gjøre en god jobb, forteller Thea Wolden (22).


Veien blir til… - Mens man går, er det ikke det man sier? Spør hun seg selv.

Thea har gjort litt av hvert før vi møter henne i dag. Mye og variert arbeidserfaring skyldes ifølge henne selv at det tok litt tid før hun fant ut hva hun ville jobbe med.

- Ja... Det er ikke så enkelt å være ung og skulle ta et «permanent» karrierevalg. Havbruk har alltid vært i tankene mine, men jeg er glad jeg har fått testa ut litt andre ting også, forteller hun.

Etter studiespesialiserende på videregående jobbet hun litt hos Spar Halsa, deretter var hun et år på folkehøyskole i Harstad, hvor yrkesvalg og selvutvikling var tema. - Etter et år i Harstad flyttet jeg hjem og begynte å jobbe hos Vall Sykehjem, og det var egentlig da jeg bestemte meg for at jeg ville inn i havbruksnæringa! Dermed havnet hun hos Helgeland Smolt, hvor hun jobbet som vikar i ett år før hun søkte jobben hos Meløy Notbøteri!


Havbruk har alltid vært i tankene mine, men jeg er glad jeg har fått testa ut litt andre ting også! Thea Wolden

Fysisk krevende 6. april begynte hun hos notbøteriet, og der går store deler av dagen til å dra opp og gjøre vedlikehold på nøtene som fiskebåtene kommer inn med.

- Det er viktig med effektivitet. Vi vet at all tiden båtene ligger til kai koster penger, så det viktig å få de fra kai igjen så kjapt som mulig, forteller hun.

Nå er hennes første arbeidsmåned på Sørheimbrygga over, og hun har allerede godt innblikk i hva jobben innebærer. - Jeg har alltid vært fysisk sterk, men jeg kjenner det godt i kroppen når arbeidsdagen er over for å si det sånn, smiler hun.


Men spennende Ved Notbøteriet på Sørheimbrygga har de mange års erfaring, og vet hva som trengs for å drive effektivt fiske. Hun er helt fersk og har mye å lære, men med god oppfølging og dyktige kollegaer er det visst ingen sak. - Læringskurven er bratt, men da kommer også mestringsfølelsen kjapt – og det er veldig motiverende, forklarer hun. - Og så har jeg blitt tatt imot med åpne armer av kollegaer som er flinke å lære bort, det har mye å si!

 

Tekst: Synne Bakken Ulsnæs Foto: Edmund Ulsnæs

253 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page