top of page

Til minne om Mary-Ann Selfors

Meløy har mistet en hardtarbeidende og høyt verdsatt bedriftsleder gjennom mer enn 30 år, og en som var sin egen families viktigste støttespiller. Mary-Ann Selfors (68) stod fortsatt i arbeid for Meløy BedriftsService da hun dessverre gikk bort 6. januar i år.


«Et hjerte har sluttet å slå. Mary-Ann, min kone og følgesvenn gjennom 42 år, mor til våre to barn Ingvild og Børge, og mormor/farmor til Kristina, Oscar, Sofia og Frida, sovnet stille inn på Nordlandssykehuset 6. januar 2023. Mary-Ann var av natur en snill, positiv, arbeidsom og hjelpsom dame, som alltid hadde mer tid til andre enn seg selv. Den viktigste støttespilleren for oss som stod henne nærmest er borte, men minnene vil leve, og gi oss som står igjen, nok styrke til å gå videre i livet på en god måte.».

Slik minnet Tor Oskar Lillevold sin kjære livsledsager, da han på vegne av familien publiserte det triste budskapet. 30. desember 1983 giftet han seg med sin Mary-Ann i forlikssalen ved Meløy Rådhus, og så godt som nøyaktig fire fulle tiår senere måtte han ta et endelig farvel med henne, ved sykesengen ved Nordlandssykehuset.


Økonomi og ledelse

Mary-Ann Selfors ble født 20. oktober 1954, og vokste opp i blokkene i Taubaneveien i Glomfjord, deretter i besteforeldrenes hus, som ble bygget om til generasjonsbolig, i Lars Evensens vei i Haugvik. Pappa var Bjarne og mamma var Aud, og i -58 kom lillebror Kristen til verden – i -64 lillesøster Grete. Etter grunnskolen fulgte Mary-Ann sin interesse for tall til Fauske og 3-årig handelsskole. Første heltidsjobb ble Nordlandsbanken og videre intern utdanning, med arbeidsopphold på Ørnes og så i Bodø. I 1977 flyttet hun tilbake til Glomfjord, og ble godsekspeditør og lastebilsjåfør hos Boldevins Bilruter, senere trafikkleder og trafikksjef gjennom skiftende eierskap i virksomheten, før hun ble utnevnt til daglig leder for Nordtrafikk Salten i Glomfjord, tidlig på 2000-tallet. Tidlig 80-tall hadde hun møtt sin Tor Oskar - de fikk barna Ingvild i 1982 og Børge i -85, og etter mellomlandinger i Hans Jensens vei og KM Meinich Olsens vei, slo familien seg ned i nybygget hus i St. Hanshaugen fra -87. Mary-Ann innledet siste etappe i sitt yrkesliv da hun ble daglig leder i Meløy BedriftsService i 2007, og denne jobben hadde hun fortsatt, da hun gikk bort.


Mary-Ann Selfors (20.10.1954 - 06.01.2023). Foto: prikkenoverien

Aldri mye pause

For meg selv og Ny Næring AS føles det på samme tid som en både svært viktig og ærefull oppgave, men også veldig sørgmodig og på et altfor tidlig tidspunkt, å skulle lage dette minneordet for Mary-Ann. Vi har samarbeidet siden 2007, et samarbeid som har bestått i profilering av hennes eget Meløy BedriftsService AS. Dette har betydd en lang rekke lærerike og ikke minst hyggelige samtaler for meg, både med og uten notatblokk. Alltid med en trygg følelse av at jeg var velkommen - Mary-Ann var alltid både blid, interessert i vår virksomhet og levende opptatt av egen drift og bedrift. Og selv om hun har ledet tjenesteleverandøren i Glomfjord gjennom flere til dels kraftige bråttsjøer, ble det også rikelig plass til glimt i øyet og en latterkule i ny og ne, i våre intervjusamtaler. I sitt yrkesliv arbeidet hun i virksomheter der det var relativt små marginer, der plussresultatene slett ikke kom av seg selv, og med nedskjæringer som stadig tema. I driftsvolum var Meløy BedriftsService høyt oppe med veldig mange ansatte i REC Wafers gullalder, og langt nede i forbindelse med pandemien fra 2020.

- Oppe i dette gav hun aldri seg selv mye pause. Der hun jobbet skulle hun yte maks, og hun klarte aldri å ta kveld dersom hun ikke kjente at hun var kommet i land – koste hva det koste ville av arbeidstimer, fastslår Tor Oskar.


- Hun var limet

Dette kjenner nok mange henne igjen i. Hun fikk energi av å jobbe, sa hun flere ganger til meg i Ny Næring. Lederstillinger i over 30 år, og arbeidet var alltid en stor og viktig del av henne. Så var hun bare medium interessert i egen-profilering, men med ansvaret, og omsorgen for de ansatte, var det greit å være leder – da hadde hun kontroll.

- Mens jeg var typen som koblet helt ut når vi dro på ferie, klarte hun aldri å hekte seg helt av. Jeg vet ikke om hun noen gang hadde to sammenhengende uker med ferie, og når vi reiste bort, visste jeg at jeg dro henne helt til ytterpunktet, hvis det tok 8 dager før hun var hjemme igjen. Samtidig gikk jobben aldri ut over hensynet til familien. Hun var limet som holdt oss sammen, smiler enkemannen.

- Men mens jeg gikk av med avtalefestet pensjon da jeg var 64 år – vi var like gamle - ville ikke hun slutte. Hun så fortsatt muligheter for MBS, og ville fortsette å få til ting, få til vekst. Så, hun døde på en måte på post - hun ville blitt 69 år senere i år.

«En flott dame». «Et flott menneske». «Alltid like raus og god». «Kommer til å bli savnet». Disse var blant de mange hilsningene da Tor Oskar delte dødsbudskapet. Glomfjord kirke var fullsatt foran et blomsterhav under minnegudstjenesten, og nå er Mary-Ann gravlagt blant flere generasjoner Selfors og Lillevold ved gamle Fore kirkegård.


Sykdommen kom tilbake

I 2013 ble Mary-Ann operert for føflekk-kreft. Ved senere kontroller ble hun friskmeldt – ingen spredning. De senere årene har fire besøk hos fastlegen og kontroll hos hudlege heller ikke avdekket fare. Men, så var det altså våren og sommeren i fjor at hun og familien forstod at alt kanskje ikke var i orden. Etter en CT-røntgen i august kom beskjeden. Føflekkreft med spredning. Immunterapi-behandlingen drev sykdommen tilbake, men ved årsskiftet ble Mary-Ann syk av selve behandlingen, og klarte ikke å kjempe tilbake. Hun gikk bort 6. januar, til stor sorg for Tor Oskar, Ingvild og Børge og deres nærmeste. Mor og datter Ingvild var alltid spesielt tett, og ikke mindre etter at hun og hennes Odd flyttet hjem til Glomfjord for noen år siden, og Ingvild etter hvert kom inn i driften av MBS. Siden i fjor er hun bedriftens hardsatsende kantineleder, i svært tett samarbeid med bedriftens leder, altså hennes egen mor. Tor Oskar forteller om en familie med tette bånd, og med et trygt oppvekstmiljø både for ham og Mary-Ann tidligere, og for deres barn og nå barnebarn, som har fått leve tett på både besteforeldre og oldeforeldre.

- Mary-Ann og jeg var like, og vi var ulike. Men, vi fungerte godt i lag. Vi har hatt et veldig fint liv sammen - mye på farten og veldig sosialt, og veldig trygt, forteller Tor Oskar.


På vegne av mange virksomheter i Glomfjord Industripark og næringslivet i Meløy-regionen hedrer Ny Næring minnet etter en hardtarbeidende bedriftsleder med et uvanlig godt blikk for menneskene rundt seg. Som daglig leder strakk hun seg svært langt for å komme i mål med også hennes virksomhet sitt hovedmål: kvalitet og fornøyde kunder. 

Tekst: Edmund Ulsnæs


1 288 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page