top of page

Tjenesteleverandøren endrer eierskapet

De hadde et konkursbo og et selskap under avvikling som hovedeiere. Nå er et helt nytt eierskap landet for Meløy BedriftsService i Glomfjord. Både styre og ny ene-eier er lettet og fornøyd.

MBS-styreleder Børge Bøyum

- Frem er egentlig en naturlig eier av Meløy BedriftsService. For vi har flere sammenfallende virksomhetsområder, som vaktmester, renhold, transport, kantinedrift og catering, forteller MBS-styreleder Børge Bøyum, som også er administrerende direktør i Frem Bodø AS (tidligere Bodø Industri, red.anm.).


Kunne ikke eie

For nå, etter flere år der Meløy BedriftsService har hatt eierskapet sitt som gjentakende tema: Frem Bodø kjøper ut de øvrige eierne og blir 100-prosenteier av tjenestetilbyderen i Glomfjord Industripark. - Selskapet har i flere år hatt en majoritet av eiere som ikke lenger kan være eiere. Det siste året har vi jobbet aktivt med eierstrukturen, og et samlet styre er positiv til denne løsningen, og stiller seg bak avgjørelsen, forteller Børge Bøyum videre.

Styret, det er for tiden representanter for tre av eierne, nemlig Frem (tidligere 21 prosent), Yara Norge (20) og Mowi (5). Eierne som ikke kunne være eiere, ja, det er selskapet som er under avvikling, nemlig Meløy Næringsutvikling (tidligere 34 prosent) og dessuten REC Wafer konkursbo (20).


Daglig leder i MBS, Mary-Ann Selfors. Foto: prikkenoverien


Ikke minst ansatte

- Det hører med til historien at RECs aksjepost er forsøkt solgt flere ganger, uten hell, forteller styrelederen, som i dag har Leif Kristiansen, Rose-Lill Olsen og Tone Norum med seg i styret, og Mary-Ann Selfors som daglig leder.

- Vi takker eiere og styret for en god prosess med en god løsning for både eierne, bedriften, kundene og ikke minst de ansatte.

Som styreleder representerer Børge altså i fortsettelsen ene-eier Frem Bodø AS, som i løpet av november i år kjøper ut både Meløy Næringsutvikling, REC Wafer, Yara Norge og Mowi. Frem ble etablert som Bodø Industri i 1971, og er en arbeid- og inkluderingsbedrift som eies av Nordland Fylkeskommune (45 prosent), Bodø kommune (49) og flere andre Salten-kommuner (5). Børge Bøyum har vært administrerende direktør siden mai 2016.

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


95 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page