top of page

Travel og viktig trio


Styrket laget: Meløy Energi har øket bemanningen fra 2 til 3 på sitt anleggskontor, for å klare å håndtere alle arbeidsordrene. Anleggsleder Jan-Erik Risvik (i midten) har nemlig ansatt Joachim Pedersen (t.v.) som ny energiingeniør, i tillegg til Torstein Myrvang (t.h.).


Alt annet enn rolig førjulstid ved anleggskontoret hos Meløy Energi. Ny stilling ble opprettet – for å håndtere økte trøkk.


- Ja, det er hektiske dager. Vi har flere oppdrag og arbeidsordrer enn noen gang. Så selv om vi har øket fra to til tre her ved kontoret, er trøkket stort! forteller Jan-Erik Risvik. Anleggslederen hos Meløy Energi presenterer ny-laget sitt – de som har det tunge ansvaret for å koordinere utearbeidet for montør-korpset. Nye bedrifter, bedrifter som utvider, private som trenger mer strøm – Jan-Erik & Co. har hendene fulle med å prosjektere når linjenettet i Meløy skal utvides, oppgraderes eller rives. - I tillegg er det nå stor aktivitet på utbygging av fiberkabel, og ikke minst gatelysene: nå i adventa vil vi jo alle at det skal være lys i alle gatelys – vi har ansvaret 2.000 stykker, som nå også må oppgraderes.


Spennende ansvar Vi er i kommandosentralen hos Meløy Energi, som sikrer den viktigste infrastrukturen i et moderne samfunn: elektrisk kraft. Aldri bruker vi mer kraft enn i desember, og for Torstein, Joachim og Jan-Erik er det ikke akkurat fredelig førjulstid som gjelder. - Ja, dagene mine er ganske drastisk endret nå, innrømmer Joachim. 30-åringen er siste tilskudd til det viktige kordineringslaget, etter 7 år som energimontør ute i felten. - Det er stort arbeidstrøkk, og mye større ansvar enn jeg hadde før, fastslår han som allerede har hektiske år bak seg – samboer, huskjøp, to barn og gjennomført teknisk fagskole i løpet av fire år. - Jeg er hele tiden ute etter nye utfordringer. Jobben til nå har vært veldig variert, sånn at jeg har trivdes, men nå var jeg klar for å utvikle meg videre og bidra til utviklingen i bedriften. Det er rett og slett alt det nye ansvaret jeg har fått, som er mest spennende, forteller Joachim.Mye i hodet Han tiltrådte den nyopprettede stillingen ved anleggskontoret tidligere i høst. Energiingeniør. Planlegge endringer og utbygginger, koordinere anleggsarbeidet, tilrettelegge smått og stort for de som utfører. - Jeg må være god med folk, for det er masse kundekontakt i jobben. Og være god på å bruke systemene våre, for det er veldig mange baller i luften, jeg må være strukturert. Det mest krevende er nok å skulle strekke til på alt, for det er mye å ha kontroll på, deler Joachim etter om lag 3 måneder i ny-jobben. Mye er nytt også for lederen hans, som han tok teknisk fagskole sammen med. Med ny organisering har nemlig Jan-Erik fått personalansvar for 15 ansatte. - Og det er kjempeflinke folk, men skal de gjøre en god jobb, så må vi på anleggskontoret være gode. Alt arbeid må være godt planlagt, og alt utstyr på plass. Vår måte å lykkes på er at folkene våre der ute lykkes, slår han fast.


Det er kjempeflinke folk, men skal de gjøre en god jobb, så må vi på anleggskontoret være gode. Alt arbeid må være godt planlagt, og alt utstyr på plass. Jan-Erik Risvik

Rolig når det koker Tredjemann på laget er den mest erfarne av dem alle. 48-årige Torstein Myrvang har vært Meløy Energi-mann i straks 30 år, først ute i arbeid i absolutt alle kriker og kroker av kommunen. Og siden 2015 som viktig mann på anleggskontoret. - Det montørene liker best ved meg, er at jeg er så rolig, selv om det kan koke av ting oppe i hodet. Og så er jeg veldig lokalkjent og har god hukommelse - jeg vet stort sett hvor alle de 340-50 trafoene våre befinner seg rundt i kommunen, smiler Torstein. - Presset for å få utført arbeidsordrer, det er helt annerledes enn før, ja. Den største forskjellen er vel de strenge kravene til dokumentasjon, både med merking og bildetaking. Vi hadde det nok mer ‘behagelig’ før.


 

Joachim Pedersen (30) Oppvokst i Sortland, deretter elektro-utdanning på Melbu, og fagbrev i energimontørfaget ved Meløy Energi i 2010. Fast som montør fra 2011, og etter teknisk fagskole er han fra oktober i år energiingeniør ved anleggskontoret i bedriften.


 

Jan-Erik Risvik (37) Oppvokst i Neverdal, deretter elektro-utdanning i Glomfjord, fagbrev hos Hydro Production Partner og nytt fagbrev som energimontør hos Meløy Energi. Prosjektleder ved anleggskontoret i bedriften fra 2015, og anleggsleder siden 2017, nå med teknisk fagskole. Medlem i prøvenemnda for energimontørfaget i Salten.

 

Torstein Myrvang (48) Oppvokst på Ørnes, deretter elektro-utdanning i Bodø og Glomfjord. Praksisplass, deretter læreplass som energimontør hos Meløy Energi og fast ansatt fra 1998. Overmontør ved anleggskontoret siden 2015, jobber i dag som energiingeniør.

 

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page