top of page

Tre på samme tid

Få kjenner gjødselfabrikken i Glomfjord bedre enn Moldjord Bygg og Anlegg. I disse dager har entreprenøren tre Yara-oppdrag, samtidig.

Prosjektleder Kåre Eggesvik (t.v.) og Escon’s prosjektleder Einar Sandaa smiler til fotografen i forbindelse med oppsamlingsbasseng for tanker.


- Alltid hyggelig å jobbe for Yara, smiler Kåre Eggesvik. Prosjektlederen hos Moldjord Bygg og Anlegg koordinerer nå ved månedsskiftet hele tre jobber som entreprenøren utfører for Yara Glomfjord. Våre to små bilder viser henholdsvis utlektingen av vestveggen på fabrikken, og arbeidet med tanker, der Yara skal imøtekomme den nye tankforskriften. Til vårt hovedbilde er stikkordet boraks.Mye Yara for Moldjord i høst! Bildet viser fundamentet som skal holde en 13 meter høy lagertank for boraks.


13 meter høy - Vi bygger et nytt system for innkjøring av boraks, opplyser prosjektleder Jon Roger Pedersen. Boraks, eller natriumtetraborat, er et fargeløst mineral som er ett av råstoffene som brukes i gjødselproduksjonen. - I tredje etasje inne i fabrikken bygger vi en dagsilo for boraks. Hit skal det bygges et innkjøringssystem fra en 13 meter høy lagersilo på utsiden av fabrikken. Det er grunnarbeidet og fundamenteringen til denne siloen som Moldjord utfører akkurat nå, forklarer han. I et allerede trangt område mellom fabrikkbygningene bygges dermed et fundament med diameter 3,5 meter. Is i magen.Renovering av vestveggen på fullgjødselfabrikken. Foto: Malin B. Ulsnæs


Presisjonsarbeid - Ja, for det er masse høyspent og installasjoner i bakken, så her måtte det gås forsiktig fram i gravingen, smiler Kåre. Som engasjerte graveekspertene hos Terje Halsan AS til akkurat dette presisjonsarbeidet. Av samme grunn – mye infrastruktur under overflaten - fjerner man ikke all masse ned til fjell, men benytter åtte meter lange stålkjernepæler under fundamentet. Til dette har Kåre & Co. leid inn andre eksperter, nemlig Polarpæl. - Akkurat dette oppdraget kom svært raskt i gang, og vi er ferdig allerede i neste uke, opplyser Kåre. Mens for Yara vil både rehabilitering av fabrikkveggene, installasjonene i forhold til tankforskriften og resten av boraks-prosjektet, strekke seg gjennom både dette året og neste.

34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page