top of page

Vanskelig, men han prøver

Etterspørselen stiger, og Meløy Elektro vokser. Nå vil sjefen ansette flere, men innser at letingen blir krevende.

Elektriker søkes, og snarest. Fordi bedriften vokser.


- Ja, etterspørselen har økt de siste årene, og vi har klart å vokse med den, fastslår Roger Stormo.

- Og det er et poeng å klare å fortsette veksten, for det gjør oss i bedre stand til å kunne ta større jobber i nærområdet vårt.


Håper på napp

Han leter etter nok en elektriker, lederen for Meløy-regionens klart største elektroinstallatør. Serviceinnstilt og arbeidsom fagarbeider søkes, i forbindelse med at en i staben hans blir pensjonist i sommer. Denne uka ser vi derfor stillingsannonsen i flere kanaler.

- Dette er ikke enkelt, for det finnes ikke arbeidsledige elektrikere – alle er opptatt. Det er nok lettere i byene enn her i distriktene, for der er det flere bedrifter, og litt flyt av arbeidskraft mellom dem, forklarer Roger markedet.

- Så selv om Meløy er verdens navle, hehehe….så innser jeg at det ikke nødvendigvis blir napp på stillingsannonsen. Da må vi få folk til å flytte hit, og derfor bruker jeg bevisst også www.meloy.no i annonsene våre. Det dreier seg om å få folk til å bli nysgjerrig på å bo og lever i Meløy.


Når? Nuh!

Siden markedet er så godt som støvsuget for elektrikere, valgte Elektro-lederen for mange år siden en helt annen strategi i rekrutteringen som er nødvendig for å vokse. Lærlinger. 5 av de 18 ansatte går i lære, med gode muligheter for fast jobb etter fagprøve. Dette gjør at Meløy Elektro i mange år har vært nærmest uslåelig på lærling-andel blant regionens virksomheter.

- Nå har vi hatt avgang på 2 ansatte, og den neste lærlingen har ikke fagprøve før i januar neste år. Mens vi trenger folk nuh! Så selv om jeg er realistisk, må vi i hvert fall forsøke med en utlysning på denne tradisjonelle måten.

Søknadsfristen er snarest, i annonsen som nå er gått ut. Roger Stormo leter etter kandidater med fagbrev elektriker gruppe L, og erfaring som gruppe L montør.

Roger Stormo er daglig leder i Meløy Elektro.


Tar mer av kaka

1-2 ny-ansatte hvert år. Dette er bedriftens hyggelige statistikk de siste årene. Det er stort trøkk i næringslivet, med mange nybygg og utvidelser. For Roger er det viktig å fylle på med montører ute i felt, for dette gir igjen grunnlag for å styrke planlegging og prosjektering i inne-staben.

- Veksten kommer fordi vi har klart å ta en litt større markedsandel de siste årene, og dét klarer vi fordi folkene våre gjør en god jobb, forteller han.

- Men selve etterspørselen har også økt. Fordi privatfolk ønsker å gjøre mer med husene sine enn før, men også fordi de tekniske fagene i næringslivet øker – det er mer styringssystemer, smarte løsninger og ‘duppeditter’ enn før, og da etterspørres elektrikere oftere, mener Roger.


Les mer om stillingen her!

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


236 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page