Vanskelig, men han prøver

Etterspørselen stiger, og Meløy Elektro vokser. Nå vil sjefen ansette flere, men innser at letingen blir krevende.

Elektriker søkes, og snarest. Fordi bedriften vokser.


- Ja, etterspørselen har økt de siste årene, og vi har klart å vokse med den, fastslår Roger Stormo.

- Og det er et poeng å klare å fortsette veksten, for det gjør oss i bedre stand til å kunne ta større jobber i nærområdet vårt.


Håper på napp

Han leter etter nok en elektriker, lederen for Meløy-regionens klart største elektroinstallatør. Serviceinnstilt og arbeidsom fagarbeider søkes, i forbindelse med at en i staben hans blir pensjonist i sommer. Denne uka ser vi derfor stillingsannonsen i flere kanaler.

- Dette er ikke enkelt, for det finnes ikke arbeidsledige elektrikere – alle er opptatt. Det er nok lettere i byene enn her i distriktene, for der er det flere bedrifter, og litt flyt av arbeidskraft mellom dem, forklarer Roger markedet.

- Så selv om Meløy er verdens navle, hehehe….så innser jeg at det ikke nødvendigvis blir napp på stillingsannonsen. Da må vi få folk til å flytte hit, og derfor bruker jeg bevisst også www.meloy.no i annonsene våre. Det dreier seg om å få folk til å bli nysgjerrig på å bo og lever i Meløy.


Når? Nuh!

Siden markedet er så godt som støvsuget for elektrikere, valgte Elektro-lederen for mange år siden en helt annen strategi i rekrutteringen som er nødvendig for å vokse. Lærlinger. 5 av de 18 ansatte går i lære, med gode muligheter for fast jobb etter fagprøve. Dette gjør at Meløy Elektro i mange år har vært nærmest uslåelig på lærling-andel blant regionens virksomheter.

- Nå har vi hatt avgang på 2 ansatte, og den neste lærlingen har ikke fagprøve før i januar neste år. Mens vi trenger folk nuh! Så selv om jeg er realistisk, må vi i hvert fall forsøke med en utlysning på denne tradisjonelle måten.

Søknadsfristen er snarest, i annonsen som nå er gått ut. Roger Stormo leter etter kandidater med fagbrev elektriker gruppe L, og erfaring som gruppe L montør.

Roger Stormo er daglig leder i Meløy Elektro.


Tar mer av kaka

1-2 ny-ansatte hvert år. Dette er bedriftens hyggelige statistikk de siste årene. Det er stort trøkk i næringslivet, med mange nybygg og utvidelser. For Roger er det viktig å fylle på med montører ute i felt, for dette gir igjen grunnlag for å styrke planlegging og prosjektering i inne-staben.

- Veksten kommer fordi vi har klart å ta en litt større markedsandel de siste årene, og dét klarer vi fordi folkene våre gjør en god jobb, forteller han.

- Men selve etterspørselen har også økt. Fordi privatfolk ønsker å gjøre mer med husene sine enn før, men også fordi de tekniske fagene i næringslivet øker – det er mer styringssystemer, smarte løsninger og ‘duppeditter’ enn før, og da etterspørres elektrikere oftere, mener Roger.


Les mer om stillingen her!

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


233 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle