top of page

Verdt å profilere

Bedriften er på full fart inn i listen over Meløys virkelig store, målt i driftsinntekter. Nå skal Meløy Notbøteri samarbeide med Ny Næring. Om egen-profilering.


- Vi liker måten Ny Næring profilerer bedrifter og arbeidsfolk på. Og, vi trenger å profilere oss på en annen måte nå, enn slik behovet var for noen år siden, understreker Roy-Hugo Grønås.

Meløy Notbøteri-sjefen har inngått fast samarbeidsavtale med Ny Næring, og her forteller han mer om hva og hvem og hvorfor.

Med driftsinntekter som i år trolig passerer 30 millioner kroner, er Meløy Notbøteri blant sterke Meløy sin 20 mest-omsettende virksomheter. Men rekruttering har vært en stor utfordring. Nå vil ledelsen profilere seg mer, og riktigere.

Til å være stolt av

- For det første vil vi at de ansatte skal være stolte av jobben sin og bedriften vår – de skal vite at vi også bidrar i lokalsamfunnet, og i Meløy. Og, lokalmiljøet skal vite at vi er her, og at vi er til å stole på! Dette vil vi vise bedre fram.

Han har ledet virksomheten i over 20 år, og ser at utfordringene har endret seg. Dermed også behovet for profilering.

- Gjennom Ny Næring får vi vist fram det forrige jeg sa, og vi håper at dette på sikt skal gjøre rekrutteringen til bedriften jevnere og lettere. Det er ingen hemmelighet at rekruttering har vært en stor utfordring for oss. Etter at vi i 2013-15 hadde nedgangstider og nedbemannet, har vi de siste 2-3 årene hatt kraftig vekst og utbygging, og lett etter flere arbeidsfolk. Dét har ikke vært bare enkelt.

Roy-Hugo Grønås. Foto: prikkenoverien


Andre behov nå

Mens markedsføring i «gamle dager» var annonser i aviser og fagblader, er behovet annerledes nå. Meløy Notbøteri er nemlig godt etablert og kjent i sitt marked i fiskeflåten, og fornøyde kunder er de beste markedsførerne av produkter og tjenester. Beliggenheten langs kysten, og avstanden til andre større notbøterier i Ålesund, Svolvær og Finnsnes – dette er også fordel Halsa. Så, her snakker vi mer om behovet for flere dyktige fagarbeidere:

- Akkurat i vinter har vi hatt mange og gode søkere til to nye stillinger – så får vi se om dette er tilfeldig, eller om rekruttering blir litt lettere framover.

- Men så ønsker vi også å gi noe tilbake til Halsa og Meløy – lokalsamfunn som vi er en del av. For eksempel bidrar vi veldig gjerne som sponsorer for tiltak og aktiviteter for barn og unge. Tidligere bidro vil litt mer tilfeldig, etter hva vi kunne ta oss råd til. Nå ligger dette mer i bunnen for det vi driver med – at vi skal bidra, som en del av strategien vår, forklarer Roy-Hugo.


For det første vil vi at de ansatte skal være stolte av jobben sin og bedriften vår – de skal vite at vi også bidrar i lokalsamfunnet, og i Meløy. Roy-Hugo Grønås

 

Tekst og foto: Edmund Ulsnæs


132 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page